Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

20. 11. 2019. 16:51 >> 16:49
1

JAVNI POZIV NPCG

Obnoviće Planinarski dom Škrka na Durmitoru

Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore je raspisalo otvoreni postupak javnog nadmetanja za izvođenje radova na adaptaciji planinarskog doma Škrka u NP Durmitor.

Procijenjena vrijednost radova iznosi 40.000 eura, a realizacijom projekta rješava se višegodišnji problem i NP Durmitor biće bogatiji za još jedan uređeni objekat, namijenjen prvenstveno planinarima, ali i svim posjetiocima.

Kako napominju u Nacionalnim parkovima CG, posljednjih godina stavljanje u funkciju ovog objekta, koji se nalazi u jako lošem stanju, bilo je onemogućeno, prvenstveno zbog nedostatka finansijskih sredstava, te su se u ovoj godini, nakon odličnih rezultata poslovanja koje bilježe NPCG, stekli uslovi da se ovaj višegodišnji problem riješi adekvatnim uređenjem.

Dogovorena je i saradnja sa Gorskom službom spašavanja sa Žabljaka na budućem zajedničkom korišćenju i održavanju objekta nakon adaptacije, što će doprinijeti unaprjeđenju uslova i kvaliteta boravka posjetilaca na ovoj lokaciji.

"U protekle dvije godine JPNPCG je, iz redovnog poslovanja, izdvojilo više od 600.000 eura za ulaganja u osnovna sredstva, unapređenje postojeće i izgradnju nove turističke infrastrukture i objekata u svim nacionalnim parkovima. Tako je u NP Durmitor završena izgradnja javnih toaleta i spremišta za čamce, kao i uređenje prostora oko restorana. Na stazi od vojnog odmarališta ka Crnom jezeru završena je izrada pješačkog mosta, započeto je uređenje prostora oko Upravne zgrade parka. Pored novoizgrađenog objekta u Žugića luci, koji je namijenjen organizatorima raftinga, a kojim će se takođe obogatiti ponuda za posjetioce, izrađene su kabine za presvlačenje. Takođe su ugovoreni radovi na rekonstrukciji i adaptaciji kontrolno-naplantnog punkta smještenog na raskrsnici Crno jezero – Ivan do, kao i izgradnji suvenirnice na pomenutom lokalitetu", ističu u saopštenju.

U narednom periodu planira se nastavak radova na uređenju prostora oko Upravne zgrade NP Durmitor.

"Ugovoreni su radovi na asfaltiranju parkinga, a očekuje se i ugovaranje radova na daljem uređenju polazišta za raftere, postavljanjem javnih toaleta na svim frekventnijim lokacijama. Programom objekata privremenog karaktera za područje NP Durmitor za period 2019-2024, pored navedenih objekata, planirana je i izgradnja objekata za Službu zaštite, čija se realizacija očekuje početkom naredne godine u sklopu projekta "Panoramski put - Durmitorski prsten", koji predviđa i postavljanje odmorišnog mobilijara na području koje obuhvata", najavili su u NP CG.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније