Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

20. 11. 2019. 12:19   >>  19:54 5

ĐUKANOVIĆ

Prosvjetarima moramo popraviti položaj

Ukoliko želimo kvalitetno obrazovanje moramo popraviti položaj zaposlenih u prosvjeti, saopštio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, tokom razgovora sa Zlatnim savjetnicima Ombudsmana u rezidenciji na Cetinju, a povodom obilježavanja 20. novembra - Svjetskog dana djeteta.

Đukanović je poručio da prosvjetari obavljaju najodgovorniji zadatak, prenošenjem znanja mladim generacijama. 

Ove godine Dan djeteta obilježava se na drugačiji način u skladu sa globalnim UNICEF-ovim konceptom, da djeca širom svijeta preuzimaju najvažnije državne ustanove, institucije, medije, škole.

Kako je značaj UNICEF-ove ideje uvažio predsjednik Đukanović, Zlatni savjetnici "preuzeli" su rezidenciju na Cetinju.

Sa Đukanovićem razgovarali su o brojnim temama u vezi ostvarivanja dječijih prava.

Đukanović je kazao da država mora nastaviti da unapređuje kvalitet obrazovanja i izgrađuje infrastrukturu, konstatujući i da su napravljeni pomaci vezano za inkluziju djece sa invaliditetom, ali i dodao da se i po tom pitanju mora intenzivnije raditi.

Podsjetio je Đukanović da je usvajanje evropskih sistema vrijednosti jedini ispravni put ka kvalitetnijem životu građana.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније