Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

20. 11. 2019. 10:50   >>  10:48 1

SNP POZIVA

Nadležni da se pozabave deficitom radiologa

Podgorički odbor SNP-a pozvao je nadležne institucije da se što prije pozabave pitanjem deficita radiologa, što će se, kako kažu, najbolje postići sprečavanjem odlaska ljekara i izgradnjom gradske bolnice, koja je Podgorici više nego potrebna.

 

"Dok se vlasti na sva zvona hvale time da je budžet za zdravstvo najveći ikad, saznali smo da u Domu zdravlja Podgorica rade svega tri radiologa, koji opslužuju 250.000 stanovnika. Grad ove veličine trebalo bi da ima deset stručnjaka iz te oblasti", navode iz SNP-a.

Direktor Doma zdravlja Nebojša Kavarić je, kažu iz SNP-a, priznao da su u posljednjih godinu dana tri radiologa otišla u druge institucije, čime je nastao veliki problem za one koji su ostali, ali i za građane.

"Taj problem posebno dolazi do izražaja u periodu kada se rade skrininzi, u oktobru, mjesecu borbe protiv raka dojke, pa pacijentkinje često odlaze kući bez zakazanog termina i obavljenog posla", istakli su iz SNP-a.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније