Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

20. 11. 2019. 10:16 >> 10:24

U BRISELU

Smolović nagrađen kao najveći prijatelj Roma

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović pobjednik je kampanje „The Most Roma Friendly Mayor“ – Predsjednik opštine - najbolji prijatelj Roma.

Prestižna titula uručena je sinoć u Evropskom parlamentu u Briselu, a nagradu je u njegovo ime primila sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu Saida Čikić.

“Otvaranje kancelarije za Rome u kojoj su zaposlene dvije osobe, od kojih jedna romske populacije, kao i podrška projektima koje realizuju romske NVO, a tiču se sporta, kulture i obrazovanja, uz obezbijeđivanje 200 hiljada eura u partnerstvo sa organizacijom Help za izgradnju stanova za 12 romskih porodica, samo su neki od rezultata koji su preporučili predsjednika Smolovića za ovu nagradu”, kazala je Saida Čikić u Briselu.

 

Kampanja se organizuje u okviru projekta „Zajednička inicijativa za jačanje romskog civilnog društva u zemljama Zapadnog Balkana i Turske“ koji finansira Evropska unija. Kampanja se fokusira na pozitivne primjere podrške lokalnih zajednica uključivanju Roma i Romkinja.

Pored predsjednika Smolovića koji je dobio nagradu na nivou Crne Gore, kada je region u pitanju nagrađeni su: Vladan Glišić (Mladenovac, Srbija), Abdul Batur (Konak, Turska), Kurto Duduš (Šuto Orizari, Sjeverna Makedonija), Imri Ahmeti (Lipljan, Kosovo), Aldin Šljivo (Kakanj, BIH), Maljinda Bufi (Roskovec,Albania).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније