Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

17. 11. 2019. 12:52 >> 12:52

NVO KOR

Klica da da ostavku zbog katastrofalnog stanja u NPCG

Koalicija za održivi razvoj u saradnji sa partneriskim nevladinim organizacijama i ekološki osvješćenim građanima u ponedeljak 18. novembra će, u 10 časova, održati performans ispred Uprave Javnog preduzeća Nacionalni parkovi, odakle će pozvati direktora tog preduzeća Elvira Klicu, na odgovornost zbog katastrofalne situacije u svim nacionalnim parkovima.

Kako se navodi u saopštenju KOR-a, Klica je, na žalost, u aprilu pokazao da ga zaštita nacionalnog blaga ne zanima, već da je tu kako bi potpisom da se posjeku stabla u srcu NP Durmitor, stao u zaštitu interesa investitora.

"Da je iole odgovoran, a nije, već tada bi podnio ostavku i izvinio se Durmitorcima i njihovim prijateljima koji su odbranili Crno jezero i spriječili Klicine privilegovane poslovne partnere da taj dragulj pretvore u privatno izletište. Da je iole odgovoran, uključio bi se u odbranu Durmitorovog statusa UNESCO-a koji ugrožava Vlada planiranim skijalištem na Savinom kuku i prevođenjem vode iz Modrog jezera, koje je u granicama NP Durmitor. Da je imao znanja o onome što mu je povjereno na čuvanje, osudio bi devastaciju rijeke Tare", ističe se u saopštenju.

Oni prozivaju direktora Nacionalnih parkova, i za nepreuzimanje odgovornosti za krivolov strujom na Skadarskom jezeru koji je za 10 puta porastao od kada je on direktor.

"KOR je tu da podsjeti Klicu i sve ostale bez znanja, časti i odgovornosti, a koji imaju dužnost da štite naše najvažnije i najljepše resurse da vrijeme odgovornosti dolazi - i da mora podnijeti ostavku", zaključuje se u saopštenju KOR-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније