Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B. [ Mina business ]

17. 11. 2019. 11:50   >>  11:59

RADNICI METALCA

Isplata zarade do kraja naredne sedmice

Fabrici Metalac iz Nikšića, koja posluje u okviru matične češke firme Termochem, račun bi trebalo da bude odblokiran u petak i isplaćena zaostala zarada za oko 100 zaposlenih, saopštio je izvršni direktor Živorad Krsmanović.

On je agenciji Mina-business kazao da je garancije da će neophodna sredstva biti obezbijeđena dobio od nadležnih iz matične kompanije i stranih partnera.

„Bilo je izvjesnih problema i nerazumijevanja za trenutnu situaciju u kojoj smo se našli, mada bi to trebalo da bude prevaziđeno, jer nas čeka završetak započetih poslova i imamo obezbijeđeno tržište za naredni period“, rekao je Krsmanović.

U Metalcu će, po nastavku proizvodnje, realizovati dva započeta posla, od kojih će jedan za češkog kupca bii okončan do kraja novembra, a drugi u januaru za naručioca iz Litvanije.

Po okončanju tih poslovnih angažmana, kako je naveo Krsmanović, ugovorena sredstva biće uplaćena Metalcu Termochermu.

„Poslovni angažmani obezbijeđeni su za naredne dvije godine, čime će sadašnji proizvodni kapaciteti biti u potpunosti uposleni“, rekao je Krsmanović.

Prema njegovim riječima, sirovine za poslove koji se trenutno realizuju u Metalcu su obezbijeđene, dio ima na zalihama, a naredne sedmice počeće da pristiže i ostatak neophodnog materijala za nesmetan rad.

Govoreći o proizvodnji, Krsmanović je kazao da im problem predstavlja i povećava cijenu što repromaterijal moraju da kupuju iz inostranstva i regiona, Praga, Bratislave, Varšave, Zagreba, ali i da su i u takvim uslovima konkurentni.

Proizvodnja u Metalcu realizuje se u bravarskom pogonu i dijelom u mašinskoj hali, a problem je što je uposlenost kapaciteta na mašinskoj obradi veoma mala, dok su zadovoljni kada su u pitanju namjenski bravarski i ostali poslovi.

Metalac, na koji je bio stavljen katanac do avgusta 2016. godine, kupila je češka kompanija Termochem, pokrenula proizvodnju, otvorila vrata tržišta i trenutno zapošljava oko 100 radnika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније