Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

16. 11. 2019. 14:57   >>  14:59

EPCG UPOZORAVA

Nivo vode u akumulacionim jezerima stalno raste

Iz Elektroprivrede Crne Gore saopštili su da će sjutra ujutro početi punjenje retenzije Slivlje, kako bi donekle došlo do relaksacije retenzije Vrtac. Apelovali su na stanovnike sa područja Slivlja da narednih dana zaštite materijalna dobra koliko je to moguće.

Kako su naglasili, zbog pojačanih dotoka, nivo vode u akumulacionim jezerima u Nikšićkom Polju stalno raste, a u očekivanju intezivnijih padavina, krajem dana, u HE "Perućica" procjenjuju da će, u skladu sa Operativnim uputstvom za upravljanje akumulacijama i retenzijama HE, sjutra početi sa punjenjem retenzije na Slivlju. 

Nivo vode na svaka dva do tri sata u prosjeku raste po pet centimetara i prijeti da ugrozi naselja na njenim obodima, upozoravaju iz EPCG.

"S obzirom na to da će se ubrzo formirati jezero na području Slivlja, upozoravaju se stanovnici tog dijela nikšićke opštine da na vrijeme, u granicama mogućeg, zaštite materijalna dobra, pokretnu i nepokretnu imovinu. U EPCG pažljivo pratimo situaciju i blagovremeno obavještavamo sve nadležne službe", ističu u EPCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније