Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B. [ Mina ]

16. 11. 2019. 14:14   >>  14:14

U SRIJEDU

Djeca "preuzimaju" rezidenciju Predsjednika

Zlatni savjetnici Ombudsmana razgovaraće u srijedu na Cetinju sa Predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, o mnogim važnim temama u vezi sa ostvarivanjem dječjih prava, u okviru obilježavanja Međunarodnog dana djeteta.

Djeca, zlatni savjetnici Ombudsmana, “preuzeće” rezidenciju Predsjednika, u skladu sa globalnim UNICEF-ovim konceptom da djeca širom svijeta preuzimaju najvažnije državne ustanove, institucije, medije, škole, biznis sektor i sl.

Iz institucije Zaštitnika podsjetili su da se ove godine obilježava i važan jubilej, 30 godina od usvajanja UN Konvencije o pravima djeteta.

Navodi se da je poenta da događaj uključi donosioce odluka koji mogu uticati na promjenu života djece, unapređenje stanja i rezultata u toj oblasti.

"Značaj UNICEF-ove ideje prepoznao je i uvažio predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, koji će sa djecom tog dana razgovarati o mnogim važnim pitanjima koja se tiču obrazovanja, zdravstva, socijalne politike, mobilnosti mladih, prevencije vršnjačkog nasilja, sporta i drugim važnim temama”, saopšteno je agenciji MINA.

Kako su pojasnili, preuzimanje je način da se ostvari ključni princip dječjih prava, da svako dijete ima pravo da se čuje njegov glas, kao i pravo da učestvuje i igra važnu ulogu u građanskom životu svog društva.

Ovogodišnja centralna proslava biće održana pod pokroviteljstvom Predsjednika Crne Gore, Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore i UNICEF-a.

Mreža zlatnih savjetnika okuplja djecu uzrasta 11-17 godina iz više gradova Crne Gore, koja u direktnoj komunikaciji sa predstavnicima institucije Zaštitnika svojim idejama, predlozima, sugestijama i stavom učestvuju u zaštiti i unapređenju dječijih prava.

Mreža tokom godine ima redovne sastanke, kako kroz neposredna okupljanja, tako i putem elektronskih foruma, održava kreativno-edukativne radionice, učestvuje u konferencijama i drugim aktivnostima koje su od značaja za ostvarivanje dječjih prava.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније