Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina, Objavila: M.M.Lj. ]

15. 11. 2019. 17:29   >>  17:28

MINISTARSTVO ZDRAVLJA

Podrška NVO u prevenciji zloupotrebe droga

Ministarstvo zdravlja zaključilo je ugovore sa deset nevladinih organizacija o finansijskoj podršci za realizaciju projekata u okviru programa prevencije zloupotrebe droga, za šta je opredijeljeno 75 hiljada eura.

Generalni direktor Direktorata za javno zdravlje Miro Knežević, koji je potpisao ugovore, istakao je da je saradnja sa civilnim sektorom veoma značajna, a nevladin sektor bitan partner u borbi protiv zloupotrebe droga.

"Zvanični podaci pokazuju da je u odnosu na 2008. godinu povećana zloupotreba droga i da taj procenat iznosi oko deset odsto, što je zabrinjavajuće, iako je mnogo niži nego u zemljama Evrope, gdje se kreće oko 18 odsto", rekao je on.

Knežević je kazao da je u cilju unaprjeđenja kapaciteta i programa orjentisanih ka liječenju zavisnosti i obezbjeđivanja političke i finansijske podrške za realizaciju aktivnosti definisanih kao prioritet u akcionim planovima na lokalnom i nacionalnom nivou, Ministarstvo zdravlja donijelo više strateških dokumenata, koji se odnose na ovu problematiku.

Da bi ostvarili zacrtane ciljeve, dodaje on, potrebna im je pomoć i saradnja sa nevladinim organizacijama koje se bave sprječavanjem zloupotrebe droga.

"Kroz finansijsku podršku njihovim projektima željeli smo da damo doprinos, kako bi zajednički radili prvenstveno na prevenciji, a onda na suzbijanju zloupotrebe droga", istakao je Knežević.

Predsjednik NVO Euromost Almer Mekić, u ime organizacija koje su dobile sredstva, naveo je da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom sa Ministarstvom zdravlja, što je, kako je kazao, potvrda da su ponudili kvalitetne projekte i realizovali planirane aktivnosti.

"Ministarstvo zdravlja u kontinuitetu vrši monitoring sprovođenja projekata i prati naš rad. Veoma je važno da se kroz realizaciju naših projekata na sjeveru mladi upoznaju koliko zloupotreba droga i psihoaktivnih supstanci može ugroziti bezbjednost i živote i njihove i cjelokupne populacije", kazao je Mekić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније