Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 11. 2019. 16:23 >> 16:21

OKRUGLI STO

Aktivacijom cijelog društva riješiti zagađenje

Aktivacijom cijelog društva jedino se mogu riješiti problem zagađenja zivotne sredine, proučeno je sa okruglog stola, koji je organizovao Odbor za EU integracije, na kojem je razmatran napredak u poglavlju 27. Dok iz Vlade tvrde da je urađeno dosta u civilnom sektora to ne primjećuju. Za nemarne građjane koji ne vode računa gdje odlazu otpad rješenje su stroge kazne, poručeno je sa okruglog stola.

Zagađenje vazduha u Pljevljima jedan je od najvećih ekoloških problema u Crnoj Gori i trebalo bi ga riješiti bez obzira ulazimo li u EU ili ne.

"Rezultat je sadejstva i individualnih ložišta i energetike na prostororu ove Opštine. Svakako, tu je i uticaj saobraćaja i nepovoljni meteorološki uslovi i geogarfska pozicija", kazala je Ivana Vojinović iz Ministarstva turizma i održivog razvoja.

Predstavnik NVO Breznica Milorad Mitrović je kazao da taj problem treba da se rješava.

"Bila kotlina ili ne, da mi Pljevlja izmjestimo na neku visoravan, a da prepustimo Rudniku da raubuje prirodna dobra, a da građanima ostaju zagađenje i bolesti", istakao je on.

Iz Vlade su poručili da je na polju zaštite životne sredine urađeno mnogo. "Infrastruktura u oblasti otpada postoji, na nama kao građanima je da se uključimo i pomognemo sistemu", naglasila je Vojinović.

Predsjednik Odbora za evropske integracije Slaven Radunović kazao je da svi znaju koje su crne ekološke tačke. "Aktivacijom čitavog društva to ćemo da riješimo ili nećemo nikad ući u EU, ali to je manji problem nego onaj koji već imate u Pljevljima", istakao je on.

Poznatno je da je poglavlje 27 jedno od najzahtjevnijih i najskupljih poglavlja u pregovorima sa EU.

"Iako je važno da održimo dobar tempo u pristupanju, još je važnije da se reforme koje sprovodimo kvalitetno odraze na životni standard naših građana", istakao je zamjenik glavnog pregovarača sa EU Marko Mrdak.

Za nemarne građane koji ne vode računa o odlaganju otpada rješenje bi mogle biti stroge kazne, poručeno je na Odboru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније