Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 11. 2019. 21:08 >> 21:08

VUČINIĆ OCIJENILA

Policija ispunjava obaveze u oblasti rodne ravnopravnosti

Crnogorska policija u kontinuitetu realizuje aktivnosti iz oblasti rodne ravnopravnosti i ispunjava sve zakonske obaveze i obaveze definisane strateškim dokumentima za tu oblast, ocijenila je savjetnica na programu za bezbjednost i saradnju u Misiji OEBS-a Dragica Vučinić na sastanku „Osoba od povjerenja” u Podgorici.

"Osobe od povjerenja" su, kao jedan od antidiskriminacionih mehanizama raspoređene u svim centrima i odjeljenjima bezbjednosti crnogorske policije.

Sastanku su, pored policijskih službenika, prisustvovali predstavnici OEBS-a, DCAF-a i norveškog Centra za integritet u sektoru bezbjednosti, kao i ekspertkinje za predmetnu oblast iz Republike Srbije, koje su na sastanku prenijele iskustva u radu sa srbijanskom policijom.

"Profesionalnim osnaživanjem „Osoba od povjerenja” crnogorska policija potvrđuje da sa ozbiljnošću pristupa Akcionom planu za primjenu Rezolucije 1325 Savjeta bezbjednosti UN - Žene, mir i bezbjednost u Crnoj Gori. Ove osobe su obučene za svoj rad i u saradnji sa svojim kolegama i lokalnom zajednicom će doprinijeti realizaciji mjera za poboljšanje stanja u oblasti rodne ravnopravnosti", saopšteno je iz policije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније