Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ PV Informer ]

14. 11. 2019. 20:52 >> 20:59
2

"LIPLJEN" TVRDI

Novo zagađenje Ćehotine?

Iz pljevaljskog Sportsko Ribolovnog Kluba “Lipljen” iz Pljevalja saopštili su da je jutros u mjestu Tatarovine uočeno novo zagađenje rijeke Ćehotine.

Izvor zagađenja je “Mjedenički potok” koji dolazi od nekadašnjeg i sadašnjeg Rudnika olova i cinka “Šuplja stijena”.

Ovo nije prvi put da se to dešava, pa iz SRK “Lipljen” tvrde da je u dijelu toka od ušća do Mjedeničnog potoka Ćehotina zagađena i da je u tom dijelu desetkovan riblji fond, ali i da je stanje bentosa ((fauna dna) katastrofalno.

Do tih zaključaka su došli na osnovu stručnih analiza lica sa PMF-a iz Podgorice. Sumnja se da je uzročnik “Gradir Montenegro”, jer zagađujuće materije dolaze Mjedeničkim potokom, u kojem završavaju njihove industrijske otpadne vode.

Proljetos i dok je bio veći vodostaj Ćehotine nije bilo problematično, ali s opadanjem vodostaja preko ljeta, došlo je do velikih problema, jer je koncentracija zagađujućih materija ista, a vodostaj uslovljava da li će biti ili ne, štetnog dejstva po živi svijet rijeke.

Iz SRK “Lipljen” su saopštili da je pomor bio tokom ljetnjeg perioda, jer ribe sad nema u tom dijelu rijeke, kao ni faune dna. Obavješteni su nadležni, a iz SRK “Lipljen”- Pljevlja traže da se formira Komisija za procjenu štete.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније