Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

14. 11. 2019. 16:39 >> 16:36

PROJEKAT SA KC HOMER

RTCG partner i zaštitnik osoba sa invaliditetom

Kroz projekat “Medijska struka-pravi okvir za dobar posao”, koji je realizovao javni servis sa Kulturnim centrom Homer, 6 osoba sa invaliditetom prošlo je obuku za novinare, organizatore i tonskog realizatora. RTCG je ne samo partner već i zaštitnik osoba sa invaliditetom pod čijim krovom ima mjesta za sve, poručio je generalni direktor Božidar Sundic.

Na Radiju Crne Gore Tijana Janjević završila je obuku za novinarku. Za osam mjeseci shvatila je da je to poziv kojim želi da se bavi .

“Mnogo sam naučila i ovo je bilo dragocjeno iskustvo u pogledu novinarskog posla i nadam se da ću moći to znanje negdje i da primijenim,” kazala je ona.

Tijana i još pet osoba sa invaliditetom prošli su obuku za novinare, organizatore i tonskog realizatora kao dio projekta “Medijska struka-pravi okvir za dobar posao” koji je realizovao Javni servis sa kulturnim centrom Homer.

“Javni servis je dao novi kvalitet i jos veci zamajac nasim projektnim aktivnostima i ukupnim naporima u pravcu profesionalne rehabilitacije i ukupne socijlane integracije nasih clanova”, kaže Božidar Denda iz Kulturnog centra Homer.

Radio televizija Crne Gore nije samo partner već i zaštitnik osoba sa invaliditetom, poručio je generalni direktor Javnog servisa.

“Projekat se pokazao uspješnim i treba ga nastaviti pogotovo sada kada možemo razmotriti nove mogućnosti za osposobljavanje mladih da se kao punopravni članovi uključe i budu dio jedinstvene porodice zaposlenih u RTCG. RTCG je krov pod kojim ima mjesta i posla za svakog od nas,” rekao je Božidar Šundić, generalni direktor RTCG

Sve je više poslodavaca koji zapošljavaju osobe sa invaliditom i na taj način ostvaruju prava na brojne benefite.

“Kada pravimo paralelu 2017. i danas, možemo se pohvaliti da na današnji dan imamo 1300 lica zaposleno i to kod 702 poslodavca,” navela Gracijela Rakonjac iz ZZZCG.

Do sada je Zavod za zapošljavanje kroz slične projekte uključio 1000 osoba sa invaliditetom od kojih je polovina uspjela i da dobije posao.

Marija Radulović, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније