Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

14. 11. 2019. 16:03 >> 16:02

VRIJEDNO 76.000‎€

Japan donira Šavniku vozilo za čišćenje snijega

Vlada Japana i Javno preduzeće „Komunalne djelatnosti“ Šavnik potpisali su ugovor o donaciji te zemlje šavničkom komunalnom preduzeću specijalnog vozila za čišćenje snijega, čija je vrijednost, sa dodacima, 76.250 eura.

Generalni direktor Direktorata za upravljanje otpadom i komunalni razvoj u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Dragan Asanović kazao je da to nije prva donacija Japana našoj zemlji u okviru projekta „Japanska bespovratna pomoć za projekte za osnovne potrebe stanovništva u Crnoj Gori (POPOS)“, ali je istakao da je prva iz oblasti komunalnih djelatnosti.

Kako je naveo, tim programom pruža se bespovratna finansijska pomoć organizacijama koje rade u raznim sferama na poboljšanju životnog standarda lokalnog stanovništva i sprovedeno je više od 40 projekata.

Ambasador Japana u Crnoj Gori na nerezidentnoj osnovi Đunići Marujama istakao je da od 1998. Ambasada Japana direktno podržava projekte u Crnoj Gori, koje sprovode lokalne samouprave, škole, zdravstvene ustanove i nevladine organizacije.

„Iznos izdvojenih sredstava izgleda ograničen, ali ipak omogućava lokalnom stanovništvu pravovremenu pomoć brzom mobilizacijom sredstava i sprovođenjem projekta. Projekat koji danas potpisujemo, obezbijediće specijalno vozilo JP `Komunalne djelatnosti` i omogućiti im održavanje životne sredine i zaštitu od nepogoda u Šavniku i udaljenim naseljima smještenim duboko u planinama““, saopštio je ambasador, istakli su iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Predsjednik Opštine Šavnik Mijomir Vujačić naveo je da će zahvaljujući Toj donaciji Japana znatno biti unaprijeđeni tehnički uslovi za rad preduzeća i osavremenjen postojeći vozni park, dodajući da će to u krajnjem doprinijeti unapređenju kvaliteta života stanovništva u opštini Šavnik.

Direktorica JP „Komunalne djelatnosti“ Šavnik Slavojka Strunjaš iskazala je zahvalnost prijateljskom narodu Japana na pomoći koju kontinuirano obezbjeđuju Crnoj Gori i njenim građanima, uz uvjerenje da će rezultirati željenim uspjehom.


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније