Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

14. 11. 2019. 15:30 >> 15:27

U VAŠINGTONU

Ljuljanaj Jovićević na NATO industrijskom forumu 2019

Generalna direktorica Direktorata za materijalne resurse Alma Ljuljanaj Jovićević, sa delegacijom, učestvuje na NATO industrijskom forumu koji se održava u Vašingtonu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Kako se ističe, NATO industrijski forum 2019 predstavlja strateški dijalog savezničkih zemalja u vezi sa planiranjem i razvojem NATO snaga, a organizuje se pod pokroviteljstvom generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga, koji će govoriti na Forumu.

“Teme o kojima je vođena diskusija odnosile su se na sajber bezbjednost, obradu i analizu podataka, svjesnost o operativnom okruženju, kao i na proces donošenja odluka”, navode u Ministarstvu.

Forum su otvorili podsekretarka odbrane za nabavku i podršku SAD Elen Lord i vrhovni komandant Savezničkih snaga za transformaciju general Andre Lanata.

Ljuljanaj Jovićević je posjetila Pentagon, gdje se sastala sa pomoćnikom Sekretara za Kopnenu Vojsku SAD Džefrijem Vajtom, sa kojim je razgovarala o detaljima nabavke 67 lako oklopnih patrolnih vozila, nastavku procesa modernizacije Vojske Crne Gore uz podršku SAD, kao savezničke zemlje, kao i o saradnji u oblasti sajber bezbjednosti.

“Ljuljanaj Jovićević naglasila je da je Crna Gora, kao kredibilan partner savezničkih zemalja, posvećena ispunjenju ciljeva sposobnosti i zahvalila se na kontinuiranoj podršci Sjedinjenih Američkih Država koja je od izuzetne važnosti za naš odbrambeni sistem”, kazali su iz Ministarstva odbrane.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније