Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.P. ]

14. 11. 2019. 13:40 >> 13:40
5

PRODAJA ZEMLJIŠTA

MANS predao SDT-u dokumentaciju o Brajoviću

Istraživački centar MANS-a je Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) predao kompletnu dokumentaciju do koje je došao tokom istraživanja o spornoj prodaji blizu 4500 m2 zemljišta u vlasništvu predsjenika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića.

"Dokumentacija do koje smo došli svjedoči o mogućim nezakonitim poslovima predsjednika crnogorske Skupštine i potvrđuje sumnje da je posao sa prodajom zemljišta poslužio samo kao paravan za ostvarivanje prihoda od 150 hiljada eura", saopšteno je iz MANS-a.

Kako je pojašnjeno iz ove NVO, iz dokaza se vidi da je Brajović zemljište prodao daleko iznad njegove tržišne cijene.

Iz MANS-a pozivaju da se u daljem postupku istrage preciznije utvrdit tačna priroda odnosa između Brajovića, vlasnika kompanije Free Energy koja je poslužila za ovu transakciju, i same Atlas banke, koja je obezbijedila kredit u iznosu od 150 hiljada eura kako bi se ovaj posao realizovao.

"Uz inicijativu za pokretanje izviđaja koju smo uputili SDT-u, dostavljeni su svi kupoprodajni ugovori koji su zaključivani između strana u ovoj poslovnoj transakciji, kao i svi izvještaji o procjeni vrijednosti Brajovićeve nekretnine iz kojih se može vidjeti da je ona prodata po nerealno visokoj cijeni", navodi se u saopštenju.

Podsjećaju i da je MANS, ranije ove godine, Agenciji za sprječavanje korupcije (ASK) podnio inicijativu zbog toga što Ivan Brajović nije prijavio pomenuti prihod od 150 hiljada eura, a da je ona odbijena jer se ASK proglasila nenadležnom za predmete koji se odnose na period prije 2016. godine, kada je ta institucija nije postojala.

"Ovo je suprotno odluci Upravnog suda koji je već donio stav da je ASK naslijedila nadležnosti i predmete bivše Komisije za sprječavanje konflikta interesa i da mora postupati i u slučajevima prije 2016. godine", poručili su iz MANS-a.

Naglašavaju kako smatraju da SDT sada ima dovoljno dokaza "da u slučaju Ivana Brajovića preduzme konkretne poteze, te da, sada već dvogodišnje, izviđanje predmeta oko revolving kartice traje neprimjereno dugo".

Svako dalje odlaganje otvaranja pune istrage protiv Brajovića dodatno urušava ono malo kredibiliteta koje je preostalo SDT-u, naročito jer se radi o nosiocu jedne od najviših javnih funkcija u državi, zaključili su u MANS-u.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније