Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.P. ]

14. 11. 2019. 13:25   >>  13:24

PURIŠIĆ U TUZIMA

Prepoznati najsiromašnije i pružiti im pomoć

U opštini Tuzi treba stvoriti adekvatne prosotrne i druge uslove za rad Centra za socijalni rad, Biroa rada, Fonda PIO, Fonda zdravstva, Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama i Dnevnog boravka za stare, kazao je ministar rada i socijanlnog staranja Kemal Purišić.

On se tokom radne posjete Tuzima sastao sa predsjednikom Opštine Nikom Đeljošajem.

"Na sastanku je bilo riječi o modelima saradnje državnih i opštinskih organa i ustanova u pružanju podrške građanima novoosnovane Opštine Tuzi, koji su u stanju socijalne potrebe", saopšteno je iz tog vladinog resora.

Dogovoreno je da Centar za socijalni rad i nadležni opštinski organi dodatno unaprijede saradnju na prepoznavanju potreba najsiromašnijih građana, koji zbog raznih okolnosti nemaju pristup socijalnim fondovima i uslugama.

"Postoji i potreba da se kroz tu saradnju, sredstva iz budžeta Opštine i nadležnog resora, namijenjena za materijana davanja iz oblasti socijalne i dječje zaštite, usmjeravaju onima kojima su najpotrebnija", navodi se u saopštenju.

Takođe, dogovorena je saradnja na dodatnoj prezentaciji programa koje je država obezbijedila za podsticaj zapošljavanja nezaposlenih lica.

"Saradnja sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja, odnosno Centrom i Zavodom za zapošljavanje CG je kvalitetna i treba je unaprijediti kako bi se poboljšale socijalne prilike u Tuzima", kazao je predsjednik Opštine Nik Đeljošaj.
  
Ministar je posjetio i Centar za socijalni rad, odnosno područnu jedinicu za Opštinu Tuzi i kancelarije ZZZCG i tom prilikom razgovarao sa direktoricom Centra Anom Stijepović, direktorom područne jedinice Markom Ljuljđurajem i šefom kancelarije biroa rada Valentinom Camajem, zaključuje se u saopštenju.
 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније