Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

14. 11. 2019. 07:15 >> 07:14

IJZCG

Nema gripa, registrovan SARI

Tokom prethodne sedmice Institutu za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG) prijavljeno je 13 osoba sa simptomima nalik gripu, ali laboratorijski nije potvrđen nijedan slučaj infekcije tim virusom, pišu Dnevne novine.

Sa simptomima blažih i težih infekcija respiratornog trakta prijavljeno je 6.657 osoba, a registrovan je i jedan slučaj teške akutne respiratorne infekcije (SARI).

"Uvidom u elektronsku bazu podataka u Crnoj Gori je od 4. do 10. novembra prijavljeno 13 osoba sa simptomima nalik gripu, dok u Centru za medicinsku mikrobiologiju Instituta za javno zdravlje laboratorijskim putem nije potvrđen slučaj infekcije virusom gripa”, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

Uvidom u elektronsku bazu podataka, prethodne sedmice u Crnoj Gori, kako se navodi, prijavljeno je 6.657 osoba sa simptomima blažih i težih infekcija respiratornog trakta (ARI).

“Najveći broj oboljelih od težih i lakših respiratornih infekcija (ARI) registrovan je u uzrastu od 20 do 64 godine, dok je u uzrasnoj grupi do četiri godine registrovana najviša incidencija”, kazali su iz Instituta.

Prema podacima dobijenim iz sentinel bolničkog nadzora nad teškim akutnim respiratornim infekcijama (SARI), dodaju, registrovan je jedan slučaj teške akutne respiratorne infekcije.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније