Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 11. 2019. 17:17   >>  20:09 4

USVOJENA PREPORUKA

Savjet RTCG: Isplatiti Vojvodiću 109.000 €

Savjet RTCG jednoglasno je dao preporuku generalnom direktoru Javnog servisa Božidaru Šundiću da se bivšem prvom čovjeku naše medijske kuće Radu Vojvodiću isplati 109.000 eura, na ime štete koju je sud utvrdio usljed nezakonite smjene.

 

Šundić je na sjedinici Savjeta istakao da je obaveza RTCG da, pored te cifre, uplati još oko 73.000 eura na ime poreza i doprinosa. Kako je objasnio, advokatski tim Vojvodića je saopštio da njihov branjenik ne želi da se odrekne zatezne kamate.

Član savjeta Pavle Radovanović je naglasio da bi dobro rješenje bilo da se postigne dogovor s Vojvodićem, kako bi se zaustavio dalji sudski postupak.

Šundić je naglasio da je advokatski tim Vojvodića istakao da nakon odluke Vrhovnog suda nema potrebe za dogovorima. 

"Smatram da je neosporno da Vojvodiću treba da se isplati 109.000 eura, kao i porezi i doprinosi. Sve ostalo je predmet dogovora", istakao je generalni direktor RTCG Božidar Šundić, naglasivši da je Vojvodić u jednom razgovoru poručio da bi možda bio spreman da povuče tužbu ako bi mu Javni servis isplatio 109.000 eura u tri rate.

Predsjednik Savjeta Ivan Jovetić je naglasio da i slučaj bivše generalne direktorice Andrijane Kadije, koja je takođe smijenjena i zbog toga tužila RTCG, treba, sa aspekta procesa, posmatrati identično. 

Član Savjeta Ilija Despotović predložio je da to tijelo Javnog servisa otvori svoj sajt, kako bi se javnost lakše upoznavala s njihovim stavovima. Njegov kolega Goran Sekulović je istakao da bi bilo korisno uvesti dužu televizijsku formu, od nekih pola sata, koja bi se detaljno bavila radom Savjeta nakon svake sjednice.

 

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније