Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

11. 11. 2019. 10:06 >> 19:26

KUSTOS ZADOVOLJAN

Večeras otvaranje Muzeja RTCG

Muzej Radio Televizije Crne Gore u kom će posjetioci imati prliku da vide staru tehniku, uređaje i fotografije biće otvoren danas u 18 sati. Kustos Muzeja RTCG Vladan Ivanović smatra da je cilj ispunjen i da je hronologija razvoja crnogorskog Javnog servisa prikazana na pravi način.

 

Ivanović je za Jutarnji program kazao da ideja o Muzeju postoji odavno, a da je dobio poziv od generalnog direktora Božidara Šundića u junu ove godine.

"Pošto prostor nije bio namijenjen za muzejsku postavku morali smo da napravimo neke izmjene. Bile su velike staklene površine, pa smo radili regips ploče bijele boje kako to ne bi iritiralo, zatim smo postamente obložili bijelom bojom za teške elemente, mikseve i druge aparate. Kada smo počeli sa odabirom predmeta vodili smo se time da svaki predmet mora biti konzervatorski tretiran. Od banera sa prvim signalom sa Volujice, kroz ostale eksponate, trudili smo se da prikažemo hronologiju razvoja RTCG”, kazao je Ivanović.

 

Smatra da su prilikom postavke poštovali sve muzejske standarde.

"Možda je falio neki katalog ili informator, ali sve to se može i kasnije riješiti."

 

"Muzej je postavljen u tri dijela. U prvom dijelu su kamere, odnosno reflektori, u centralnom dijelu su manji eksponati sa TV prijemnikom koji neprestano emituje arhiv RTCG, a na samom ulazu je tekst postavke", kazao je Ivanović.

 

Ivanović je, kako kaže, zadovoljan obavljenim poslom koji je uradio sa koleginicom, kustoskinjom Centra savremenih umjetnosti Marinom Čelebić. 

"Mislim da smo pogodili cilj i predstavili hronologiju razvoja RTCG kako treba", kazao je Ivanović. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније