Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

10. 11. 2019. 12:58 >> 21:09
24

SEKULIĆ PORUČILA

Razmotrićemo inicijativu za "mali Šengen"

Crna Gora će dobro promisliti o inicijativi lidera Sjeverne Makedonije, Srbije i Albanije o boljoj povezanosti regiona, kazala je ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

Predsjednici Srbije, Sjeverne Makedonije i Albanije Aleksandar Vučić, Zoran Zaev i Edi Rama dogovorili su se sinoć da se uvede sistem koji bi omogućio putovanje između zemalja samo uz ličnu kartu, potom zajedničke radne dozvole koje će omogućiti rad u sve tri zemlje bez dodatnih procedura i skraćenje vremena za kamione na granicama.

Crna Gora je danas u Ohridu imala prvi put priliku da bude detaljno upoznata sa inicijativom tri lidera o boljoj povezanosti regiona.

"O toj inicijativi će naša Vlada i naša država dobro promisliti sa aspekta benefita za svoje građane i privredu i naravno sa aspekta bolje evropske integracije u EU" , rekla je nakon sastanka ministarka ekonomije Dragica Sekulić koja je predstavljala Crnu Goru na skupu.

Ministarka Sekulić je rekla nakon sastanka da je jedini cilj Crne Gore u ovom smislu integracija u EU te da kao takva nema alternativu.

„Crna Gora je lider u evropskim integracijama, zemlja koja nema nijedan otvoreni slučaj sa bilo kojom državom regiona i koja je u okviru berlinske inicijative ispunila najveći broj preporuka. Time smo pokazali da suštinski vjerujemo u regionalnom povezanost u Ekonomsku povezanost naših zemalja“, zaključila je Sekulić.

 

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније