Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B. [ Mina ]

08. 11. 2019. 21:24 >> 21:26

PRIZNANJE PRIJESTONICE

Radović i Martinović dobitnici nagrade 13. novembar

Crnogorski paraolimpijac Filip Radović i profesor i publicista Srđa Martinović dobitnici su ovogodišnje nagrade „13. novembar“.

To priznanje se uručuje pojedincima ili preduzećima kao poseban oblik javnog priznanja za najbolje ostvarene rezultate u svim oblastima rada i stvaralaštva koji su od izuzetnog značaja za Prijestonicu Cetinje.

Predsjednik žirija za dodjelu nagrade, Stevan Radunović, kazao je da grad treba da se ponosi što ima takve ljude.

„Nema sumnje da su Radović i Martinović zaslužili nagradu 13. novembar“, kazao je Radunović.

Prema njegovim riječima, Radović je rezultatima koje postiže u stonom tenisu već afirmisao i sebe i svoj grad.

„Zaslužio je nagradu i zbog svog ukupnog angažovanja i zbog činjenice da je dobro što postoje takvi mladi ljudi koji mogu biti uzor mlađoj populaciji šta se sve predanim radom može postići“, naveo je Radunović.

On je kazao da Martinović, iako je mlad čovjek, ima impozantnu i biografiju i bibliografiju.

„Očekujem da to što su predloženi, a po odluci žirija i dobili ovu nagradu, može biti stimulativno za njih da nastave putem kojim su krenuli“, rekao je Radunović.

On je dodao da je na javni poziv dostavljeno „deset veoma kvalitetnih prijedloga“ za dodjelu nagrade „13. novembar“, od kojih je devet ispunjavalo formalne uslove.

Kako je naveo, iako su svi predloženi pojedinci i organizacije imali kvalitete da dobiju nagradu, potrebni broj glasova imali su samo Radović i Martinović.

„Zbog raspodjele glasova na preostale kandidate nijedan od njih nije dobio potrebnu većinu. Žiri je konstatovao da žali što nije bio u mogućnosti da dodijeli više nagrada“, rekao je Radunović.

U žiriju su, osim Radunovića, bili Branko Vujović, Jovana Draganić, Ana Novaković Adžić, Ljiljana Zeković, Dragan Martinović i Ivana Janković, saopšteno je iz Prijestonice.

Nagrada „13. novembar“ dodjeljuje se od 1970. godine, a među brojnim dobitnicima su Danilo Kiš, Dimitrije Popović, Slobodan Puro Đurić, Jovo Kapičić, Pavle Đonović, princ Nikola Petrović Njegoš, Luka Lagator, Petar Kapisoda, Božidar Ivanišević, Aleksandar Čilikov, grupa Perper i drugi.

Nagrada će biti uručena u srijedu, na svečanoj sjednici Skupštine Prijestonice Cetinje u Vladinom domu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније