Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.P. ]

08. 11. 2019. 21:41   >>  21:43

CETINJE

Šest stanova za korisnike socijalnog stanovanja

Šest osoba u stanju socijalne pomoći na Cetinju, dobili su stanove u zakup u koje bi trebalo da se usele do kraja ove godine.

"Rješavanje stambenog pitanja jedno je od najvažnijih u životu svakog čovjeka, a odgovoran odnos lokalne uprave i zajednice prema onima koji nijesu u prilici da sami obezbijede krov nad glavom potreba je i obaveza", ocijenio je gradonačelnik Aleksandar Kašćelan tokom susreta sa budućim korisnicima socijalnih stanova.

Stanove su u zakup dobili Mario Radović, Olivera Ratković, Stanka Simović, Jovanka Todorović, Boban Vlahović i Radmila Krstajić, a ključevi će im biti uručeni nakon završene skupštinske procedure, saopšteno je iz Prijestonice.

"Očekujem da ćete dobiti ključeve i useliti se u stanove prije Nove godine", kazao je gradonačelnik Kašćelan.

On je naveo da je lokalna uprava Programom razvoja za 2020. godinu planirala gradnju zgrade za socijalno stanovanje, za šta je opredijeljeno 300 hiljada eura od ukupno pola miliona eura, koliko bi trebalo da bude potrošeno za njenu izgradnju do 2021. godine.

Predsjednik Komisije za rješavanje stambenih potreba po osnovu prava na socijalno stanovanje Dejan Tmušić, kazao je da je to tijelo radilo odgovorno, kao i da su sve odluke donesene jednoglasno.

"Imaćete lijep krov nad glavom, kakav zaslužujete. I ostali koji su konkurisali imaju šansu za stan u novoj zgradi koja će biti građena za socijalno stanovanje", rekao je on.

Budućim korisnicima socijalnih stanova uručena je konačna rang lista, na osnovu koje je Komisija za rješavanje stambenih potreba po osnovu prava na socijalno stanovanje donijela Odluku o dodjeli stana. Odluka će biti objavljena na oglasnim tablama Prijestonice Cetinje i Centra za socijalni rad, kao i na web stranici Prijestonice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније