Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

08. 11. 2019. 13:05   >>  13:04

ZA 250 ĐAKA

OŠ "Štampar Makarije" dobija dodatni školski objekat

Osnovna škola "Štampar Makarije" ubrzo će dobiti dodatni školski objekat koji će biti kapaciteta za oko 250 djece, saopštilo je Ministarstvo prosvjete.

 

"OŠ 'Štampar Makarije', koja je jedna od najvećih u Crnoj Gori, ubrzo će, rekonstrukcijom postojećih prostorija koje se nalaze u blizini, dobiti dodatni školski objekat koji će biti kapaciteta za oko 250 djece, a koji će biti priveden namjeni ulaganjem Ministarstva prosvjete i NR Kine", navode iz Ministarstva prosvjete.

Kažu da je ukupna investicija u rekonstrukciju i adaptaciju 200 000 eura, od čega će Ministarstvo prosvjete investirati 150.000, a ambasada NR Kine 50.000.

Ministar Damir Šehović rekao je da je riječ o prostorijama koje se nalaze preko puta Škole, a do kojih se došlo efikasnom saradnjom sa Upravom za imovinu Crne Gore.

Rekonstrukcijom tih prostorija, zajedno sa ambasadom NR Kine, a uz podršku skupštinskog Odbora za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, se faktički dobija novi manji školski objekat površine oko 700m2, koji će sadržati osam učionica, toalete i ostale prateće sadržaje, a koji će zelenim površinama i parkovskim stazama biti povezan sa matičnim objektom.

Dodatno, ova škola dobila je i prostor od Ministarstva odbrane od oko 140 m2 za potrebe produženog boravka, čime će se dodatno osloboditi prostor unutar matičnog objekta Škole.

Ambasador Liu Đingrekao je da su kinesko–crnogorski odnosi na najvišem nivou u istoriji, a saradnja u oblasti obrazovanja i kulture ostvarila je napredak.

Direktorica škole Nataša Vlahović rekla je da je projekat proširenja od velikog značaja za rasterećenje kapaciteta.

"Nadam se da će realizacija Projekta opravdati uložena sredstva i pokazati da su došla u prave ruke“, zaključila je Vlahović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније