Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

07. 11. 2019. 17:45 >> 18:19

ZA DVIJE GODINE

U puteve uloženo više od 90 miliona eura

Vlada je danas donijela Odluku o kategorizaciji državnih puteva.

Kako je saopšteno iz Vlade, u protekle dvije godine u magistralne i regionalne puteve uloženo je više od 90 miliona eura.

Podsjećaju i da je ovogodišnje planirano izdvajanje za autoput Bar Boljare preko 180 miliona eura. "Nikada se u istoriji Crne Gore nije ulagalo u puteve kao danas", poručuju iz Vlade.

"S tim u vezi je ukazano da su ove godine povećavana ulaganja u infrastrukturne projekte kroz najveći iznos Kapitalnog budžeta od obnove nezavisnosti – 320 miliona eura, da je u protekle dvije godine samo u magistralne i regionalne puteve uloženo više od 90 miliona eura, a da je ove godine za izgradnju, rekonstrukciju i održavanje magistralnih i regionalnih puteva, rješavanje uskih grla i sanaciju mostova, klizišta i kosina već je utrošeno 32,4 miliona eura", saopšteno je iz Vlade.

Ukazano da novoizgrađeni ili rekonstruisani putevi kao i putevi koji biti izgrađeni u narednom periodu, poput pravaca Podvade – Petnjica, Vladimir – Ostros – Virpazar – Rijeka Crnojevića – Donji Ulići, Cetinje – Ivanova Korita, Međuvršje – Krstac, Međuvršje – Lovćen, Vrela – Njegovuđa i Cijevna Zatrijebačka – Dinoša i Kamenički Most – Virpazar, predstavljaju novu vrijednost kako za građane Crne Gore tako i za turiste te da poboljšanje dostupnosti svih područja naše zemlje predstavlja jedan od preduslova za viši kvalitet života građana kao temeljnu politiku Vlade.

Vlada se kod Podgoričke banke zadužuje 47 miliona

Vlada je usvojila Informaciju o dugoročnom zaduživanju, u cilju obezbjeđivanja dijela nedostajućih sredstava za finansiranje budžeta za 2019. godinu i prihvatila Ugovor o dugoročnom kreditu između Podgoričke banke AD Podgorica i Vlade Crne Gore - Ministarstva finansija, u iznosu od 47 miliona eura.

Usvojena je Informacija o trenutnom statusu usaglašavanja Nacrta zakona o radu sa relevantnim direktivama Evropske unije.

Kako je saopšteno iz Vlade konstatovano je da se Zakon o radu nalazi u završnoj fazi izrade i da je u procesu socijalnog dijaloga postignut visok nivo saglasnosti.

“U pogledu usaglašavanja Nacrta sa relevantnim direktivama Evropske unije, naglašena je potreba usklađivanja sa odredbama o diskriminaciji, koje se jednim dijelom nalaze u Zakonu o zabrani diskriminacije kao opšem zakonu koji uređuje ovu oblast. Ovim povodom, Vlada je zadužila Ministarstvo za ljudska i manjinska prava da, na osnovu komentara pristiglih od strane EK, predloži izmjene i dopune Zakona o zabrani diskriminacije”, saopšteno je iz Vlade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније