Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

07. 11. 2019. 15:20   >>  16:09

SAJAM "VOJSKA I MLADI"

Srednjoškolci pokazali šta su uvježabavali sa Vojskom

Na vojnom aerodromu "Knjaz Danilo" u Golubovcima danas je održan sajam "Vojska Crne Gore i mladi" u okviru kojeg su prezentovane aktivnosti koje su podgorički srednjoškolci proteklih dana uvježbavali sa Vojskom.

Učenici Građevinske škole "Inž. Marko Radević", Srednje mašinske škole „Ivan Uskoković“, Srednje hemijske škole „Spasoje Raspopović“, Elektrotehničke škole "Vaso Aligrudić", Stručne medicinske škole i Umjetničke škole za muziku i balet „Vasa Pavić“ su zajedno sa vojnim licima radili na oblastima za koje se trenutno obrazuju, a sve su prikazali u radnim tačkama koje su prikazane na samom događaju, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

"Posjetioci su imali priliku da pogledaju pretres dionice puta, taktičko tehničke podatke i vrste pregleda vazduhoplova, odjeljenje HBRN na zadacima kontrole i dekontaminacije, robotiku i telekomunikacije, zbrinjavanje povrijeđenih nakon terorističkog napada. Pored navedenog, posjetioci su imali priliku i da čuju marševske akorde koje su učenici muzičke škole pripremili sa Vojnim orkestrom Počasne garde", navodi se u saopštenju.

Generalni direktor direktorata za ljudske resurse u Ministarstvu odbrane Mihailo Volkov je istakao da je najvažniji cilj današnje i sličnih aktivnosti, da se vojni poziv približi mladim ljudima, te da kroz ovakvu vrstu saradnje neki od njih prepoznaju svoje buduće zanimanje u Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore. Volkov je podsjetio na brojne mogućnosti, kao što su zapošljavanje, školovanje, stipendiranje i usavršavanje, koje se omladini nude u VCG i Ministarstvu odbrane.

"Volio bih da vas koji ste danas ovdje, vidim da polažu zakletvu i staju u redove Vojske Crne Gore", naglasio je Volkov.

Generalni direktor Direktorata za opšte srednje, srednje stručno i obrazovanje odraslih Ministarstva prosvjete Veljko Tomić izrazio je zadovoljstvo što dva ministarstva već dvije godine uzastopno sarađuju u programu prakse srednjoškolaca i podsjeto na brojne druge projekte koji se uspješno realizuju, kao što je Ljetnji vojni kamp.

"Želimo da pokažemo da se u našim srednjim stručnim školama nalazi kvalitetan nastavni kadar, izvanredni mladi ljudi sa razvijenim vještinama, koji imaju mnogo toga da pokažu a nadam se da će današnja prezentacija biti podsticaj i za druge srednje škole koje do sada nisu učestvovale, da se u narednom periodu pridruže saradnji sa Vojskom Crne Gore", istakao je Tomić.

Iz Ministarstva odbrane su naveli da su sajmu su prisustvovali direktori škola, kao učenici šest srednjih škola, koji su se informisali i o ulozi i značaju Vojske Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније