Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

07. 11. 2019. 15:13 >> 15:12

BRAJOVIĆ-DOM

UK nastavlja podršku reformama u Crnoj Gori

Podrška Ujedinjenog Kraljevstva reformskim procesima u Crnoj Gori, potvrđena je i povećanjem njihovih fondova za podršku projektima u ključnim oblastima, kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović koji je primio danas zamjenika direktora Direktorata za Zapadni Balkan u Forin Ofisu Ujedinjenog Kraljevstva, Lensa Doma.

Brajović je naglasio da će Crna Gora uvijek cijeniti objektivne izvještaje, doprinos i podršku njenom integracionom putu koju su davali tadašnji izvjestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru Čarls Tanok i kopredsjedavajući Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Dejvid Martin.

Dom je odnose dvije države ocijenio odličnim, uz isticanje da Ujedinjeno Kraljevstvo jako poštuje doprinos Crne Gore NATO-u, i podršci članstvu Republike Sjeverne Makedonije Alijansi.

Zahvalio je na odličnoj saradnji Skupštine Crne Gore sa Ambasadom Ujedinjenog Kraljevstva u Podgorici i Vestminsterskom fondacijom, sa kojima se sprovode interesantni zajednički projekti.

Uz naglasak na značaju rada Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, Dom je ohrabrio pokušaje da se dođe do zajedničkih rješenja na osnovu preporuka ODIHR-a.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније