Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

07. 11. 2019. 14:11 >> 14:11

NOVOVIĆ - ĐIN

Donacija školi "Štampar Makarije" 50.000 eura

Donacija od 50.000 eura za Osnovnu školu "Štampar Makarije" obezbijedila je NR Kina, a povodom realizacije te aktivnosti danas su se sastali predsjednik Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport Skupštine Crne Gore Radule Novović i ambasador NR Kine u Crnoj Gori Liu Đin.

Novović je istakao da realizacija ove aktivnosti predstavlja značajnu podršku razvoju bilateralnih odnosa dvije države, kao i razvoju obrazovanja u Crnoj Gori, posebno imajući u vidu činjenicu da škola "Štampar Makarije" postiže zapažene rezultate na državnom nivou, a po broju učenika koji je pohađaju, smatra se najbrojnijom u Crnoj Gori.

Ambasador Liu Đin je istakao da se odnosi među državama temelje na odnosima među ljudima, bez obzira na to kojim se poslom bave.

"Ova donacija je pokazatelj prijateljstva i potvrda kontinuiteta dobrih odnosa između naše dvije države, koje veliku pažnju posvećuju tradiciji, porodici i mladima, kao i znak poštovanja prema Crnoj Gori, u čijoj je tradiciji da cijeni obrazovanje", istakao je ambasador.

Sastanku su prisustvovali i Zhao Ksin, šef Sektora za bilateralne poslove i Ian Điagi, ataše u Ambasadi NR Kine.

Ovu donaciju inicirao je Novović, tokom sastanaka sa delegacijom Odbora za obrazovanje, nauku, kulturu i zdravlje Svekineskog narodnog kongresa, na čelu sa predsjednikom Odbora Lijem Sjuejongom, tokom prošle godine.

Pomenuti sastanci su organizovani sa ciljem unapređenja saradnje između parlamenata NR Kine i Crne Gore i pomenutih radnih tijela srodnih nadležnosti, naročito, u oblasti obrazovanja.

Kako se napominje u saopštenju Skupštine CG, jedan od konkretnih rezultata tih razgovora je i ova vrijedna donacija.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније