Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

06. 11. 2019. 16:38 >> 22:10

ODBORNICI DALI ZELENO SVJETLO

Gradiće podzemni prolaz u Kotoru

Skupština opština Kotor je na današnjoj sjednici odlučila da može da počne gradnja podzemnog pješačkog prelaza, podhodnika, ispod magistrale prema starom gradu.

Složeni projekat vrijedan oko milion i 400 hiljada eura realizovaće se u roku od četiri mjeseca.

U sali SO Kotor predstavljen je projekat pothodnika koji je uradila firma „Europrojekt" iz Podgorice, dok će izvođač biti kotorska firma "Briv Construction".

I dok su predlagači ubijeđeni da će se ovim riješiti saobraćajne gužve, u diskusijama u kojima je prvi put učestvovali predstavnici opozicije, čulo se da projekat nije u skladu sa zakonom.

Za izgradnju podzemnog prolaza ispred gradskih bedema i objekta Lučke kapetanije glasalo je ukupno 13 odbornika, dok je protiv bila Ljiljana Popović Moškov iz Građanskog pokreta URA, a uzdržani Ranka Krivokapić, Jovo Suđić i Ljilja Radunović iz DPS-a kao i Vido Drašković iz Liberalne partije, javlja Radio Kotor.

Glavni projektant Dragutin Dubljević iz firme "Europrojekt" kaže da se vodilo računa o svim detaljima – od osvjetljenja, korišćenja kvalitetnih materijala, obezbjeđivanja liftova i adekvatnih načina kako bi osobe sa invaliditetom mogle nesmetano da koriste ovaj prolaz.

Prilog Nevenke Macan, TVCG:

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније