Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B. [ Mina ]

06. 11. 2019. 13:33   >>  13:36

MUP

Uspješno kontrolišu situaciju prouzrokovanu nevremenom

Službenici Direktorata za vanredne situacije uspješno kontrolišu situaciju, prouzrokovanu nevremenom koje je pogodilo Crnu Goru, najviše centralni i primorski dio, kazali su iz Direktorata.

Kako su naveli, zbog velike količine kiše došlo je do naglog rasta vodostaja rijeka Zete i Morače i njhovih pritoka, kao i do pojave podzemnih voda i aktiviranja bujičnih potoka.

„To je dovelo do određenih problema, odnosno plavljenja na području opštine Nikšić u naseljima Mokra Njiva, Glibavac i na putu za Brezovik, koji je zbog plavljenja u prekidu za saobraćaj“, rekli su iz Direktorata.

Takođe, ukazali su, došlo je i do odrona na putu Podgorica – Nikšić u mjestu Zagorak i na pruzi Podgorica – Nikšić u mjestu Šobajići.

„Obustavljeni putni i željeznički saobraćaj je nakon intervencija nadležnih službi vrlo brzo uspostavljen i normalizovan“, kazali su iz Direktorata.

U NP Biogradska gora srušena stabla

Dodali su da je jak vjetar pričinio probleme na području opštine Kolašin gdje je u Nacionalnom parku Biogradska gora došlo do rušenja određenog broja stabala, pa je park iz bezbjednosnih razloga privremeno zatvoren za posjetioce.

Nevrijeme je, kako su kazali, uzrokovalo i višesatne prekide u napajanju električnom energijom koje je bilo najizraženije u opštini Kolašin, dijelu naselja u opštini Danilovgrad i na području Gradske opštine Golubovci.

Oni su naveli da je na područjima koja su najviše bila pogođena nevremenom pričinjena određena materijalna šteta.

„Prvenstveno na području opštine Nikšić u navedenim naseljima gdje je poplavilo nekoliko kuća, podrumskih prostorija i garaža, kao i u Nacionalnom parku Biogradska gora gdje je došlo do rušenja stabala borove šume“, naveli su iz Direktorata.

Rano govoriti o konačnim štetama

Dodali su da je o konačnim štetama rano govoriti, jer će se tek nakon prestanka nevremena raditi njihova procjena od opštinskih komisija za procjenu šteta od elementarnih nepogoda.

Kako su kazali iz Direktorata, građani su aktivni učesnici sistema zaštite i spašavanja koji svojim aktivnostima u velikoj mjeri mogu da smanje ili ublaže efekte prirodnih nepogoda.

„Najveću podršku i doprinos sistemu zaštite i spašavanja daće ukoliko se odgovorno ponašaju prema životnoj sredini i svom prirodnom okruženju, i ako se pridržavaju uputstava koja dobijaju od nadležnih opštinskih i državnih organa i službi u ovakvim i sličnim situacijama“, poručili su iz Direktorata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније