Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

06. 11. 2019. 10:39 >> 21:11
21

OBILNE PADAVINE U CG

Poplavljene kuće, putevi pod vodom...

Jako nevrijeme, praćeno obilnom kišom i južnim vjetrom, koje je danas zahvatilo Crnu Goru, stvorilo je probleme na putevima, poplavljeni su brojni objekti, a pripadnici lokalnih službi zaštite i spasavanja na terenu su od ranih jutarnjih sati.

Jaka kiša koja pada na sjeveru donijela je i prve nevolje stanovnicima mojkovačkog prigradskog naselja Ambarine, gdje se izlio lokalni potok i ugrozio cijelo naselje.

Tri kuće su poplavljenem dok se radnici gradskog Komunalnog preduzeća bore da zaštite ostale objekte. Slična situacija je i u naselju Rudnica, gdje bujice ugrožavaju kuće i pomoćne objekte.

Kritično u Mojkovcu, novi problemi u Nikšiću

Zbog odrona je u prekidu i put Mojkovac-Žabljak, u mjestu Sokolovine kod Crnih poda.

Sobzirom da se radi o velikom odronu, nije isključeno da će taj regionalni pravac biti u potpunosti obustavljen. Inače, kako javlja dopisnik Radija Crne Gore, u mojkovačkom kraju sve rijeke su se izlile, tako da su sve opštinske službe na terenu u nastojanju da preduprijede veće nevolje i štete.

Novi talas obilnih padavina prouzrokovao je nove probleme mještanima nikšićkih prigradskih naselja. Iz Služba zaštite i spašavanja kazali su nam da su imali više desetina intervencija.

Vatrogasne ekipe su i dalje na terenu, a odsječeno je više desetina kuća. 

Vatrogasac Duško Peković kazao je Javnom servisu da su na terenu jutros od četiri sata, mijenjajući se u smjenama. Imali su, kaže, veliki broj intervencija.

"Ljudi zovu sa svake strane, zaglavljeni, poplavljeni podrumi", rekao je Peković.

Načelnik Službe zaštite i spašavanja u Nikšiću, Veselin Gardašević, kazao je agenciji Mina da su dobili oko 50 novih poziva u pomoć iz najugroženijih djelova Mokre Njive, Glibavca, Brezovika, Gornjeg Polja, Miločana, Rastovca.

"Pojačali smo broj zaposlenih u smjeni kako bi stigli da što brže reagujemo na pozive. Policija je zatvorila put kod Dukla prema Brezoviku, a naše ekipe su i jutros izvlačile nekoliko zaglavljenih vozila kod mosta u dijelu gdje se Zeta najviše izlila“, rekao je Gardašević.

Nikšićanin Ranko Jauković rekao nam je da je više desetina kuća odsječeno, i da se zbog visokog vodostaja ne može do njih doći.

Inače, usljed pogoršane meteorološke situacije u Nikšiću ponovo je zatvoren saobraćaj preko Mokre njive.   

Nakon što je juče otvoren put nakon blokade u ponedjeljak, jutros se ponovo ne može preko Mokre Njive, a najkritičnije je u Gornjem Polju.

Dopisnik RTCG-a iz Nikšića javlja da su vatrogasci u tom gradu jutros imali više od 20 intervencija.

Problemi i u kolašinskim selima

U Kolašinu je najgora situacija kod stare ciglane u selu Bistrica, gdje su oba mosta poplavljena.

U okolini grada izlila se rijeka Plašnica, a 80 odsto nasipa na toj rijeci je urušeno.

Izlila se i rijeka Pčinja u mjestu Lugovi.

Imanja u tom dijelu Kolašina su poplavljena, a voda prijeti i objektima.

Kiša stvorila probleme i Novljanima

Zbog jake kiše koja je u kratkom vremenu pala - oko 90 litara na metar kvadratni, za svega dva sata poplavljene su javne površine i saobraćajnice kod Kružnog toka u Meljinama, na Škveru, u Igalu  Savini na rivijeri. Izlio se i potok Nemila u Meljinama, pa se saobrćaja preko Savine.

Prema riječima načelnice Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora Marije Bošković jutros od sedam časova Call centru je pristiglo preko 30 prijava.

"Uglavnom je riječ o plavljenju ugostiteljskih i stambenih objekata. Ekipe su na terenu izlaze po prijavama građana i evidentiraju činjenično stanje. Takođe u stalnoj komunikaciji sa dežurnim ekipama Čistoće, Komunalno stambenog preduzeća kako bi se pravovremeno djelovalo u cilju izbjegavanja neželjenih posljedica po građane i imovinu", kazala je Bošković, prenosi Radio Herceg Novi.

Pogledajte kako je jakom vjetru i nevremenu prkosio kruzer koji je pokušavao da uplovi u Bokokotorski zaliv.

 

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније