Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

05. 11. 2019. 20:58 >> 20:59

NAREDNE SEDMICE

Konsultativno saslušanje o položaju prosvjetnih radnika

Skupštinski Odbor za prosvjetu, nauku, kulturu i sport obaviće 12. novembra konsultativno saslušanje na temu socio-ekonomskog statusa prosvjetnih radnika u Crnoj Gori.

Odbor je na sjednici prošlog mjeseca jednoglasno prihvatio inicijativu za konsultativno saslušanje koju je podnijela poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković.

Vuksanović Stanković je tada na sjednici kazala da, ako su prihodi u budžetu veći za skoro 200 miliona EUR u posljednje tri godine, ako je ekonomski rast Crne Gore najveći u regionu, mora da ima novca za povećanje zarada prosvjetnim, ali i zdravstvenim radnicima.

Predstavnici Ministarstva i Sindikata prosvjete usaglasili su predlog da plata zaposlenima u toj oblasti do početka 2021. godine bude kumulativno uvećana više od 13 odsto.

Predlogom, o kojem će Vlada dati konačnu riječ, predviđeno da je da povećanje naredne godine bude devet odsto, a 2021. godine tri odsto na već uvećanu zaradu iz 2020. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније