Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

05. 11. 2019. 19:55 >> 19:52

TOKOM OVE GODINE

Inspekcija zabranila rad u 14 zdravstvenih ustanova

Zdravstvena inspekcija je tokom ove godine zabranila rad u 14 zdravstvenih ustanova u Crnoj Gori i zbog nepravilnosti izrekla skoro 77 hiljada eura novčanih kazni.

Inspekcija je zdravstvenim ustanovama u javnom i privatnom sektoru kontrolisala vođenje medicinske dokumentacije, primjenu odredbi Zakona o zaštiti prava pacijenata, poštovanje radnog vremena, medicinska sredstava i ljekova.

U apotekama je kontrolisano izdavanje ljekova na recept i prisustvo farmaceuta u apotekama, a s svim zdravstvenim ustanovama kontrolisana je primjena odredbi Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda.

"Zdravstvena inspekcija je za nepravilnosti izrekla novčane kazne u iznosu od 76,9 hiljada eura i zabranila rad u 14 zdravstvenih ustanova", navodi se u saopštenju objavljeno na sajtu Uprave za inspekcijske poslove.

Navodi se da su rješenja o zabrani rada donesena zbog neposjedovanja kadra kao i zbog pružanje zdravstvenih usluga van zdravstvene ustanove.

Inspekcija je kao najčešće nepravilnosti utvrdila da zdravstveni radnik ne vodi medicinsku dokumentaciju u skladu sa Zakonom, da je medicinski radnik napustio radno mjesto a da nije obezbijedio zamjenu, da nije unosio podatak u medicinsku dokumentaciju o pristanku odnosno odbijanju na predloženu medicinsku intervenciju.

"Zdravstvena ustanova ne pruža zdravstvenu zaštitu u kontinuitetu, zdravstvena ustanova nije obavijestila Ministarstvo zdravlja o promjeni uslova u pogledu prostora, opreme i kadra", kaže se u saopštenju.

U apotekama najčešće konstatovane nepravilnosti su da je farmaceut izdao lijek bez recepta čiji je režim izdavanja na recept i da apoteka nije prestala sa radom za vrijeme trajanja odsustva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније