Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

05. 11. 2019. 17:47   >>  17:43 21

U HRAMU U PODGORICI

Ambasadorka SAD sastala se sa Amfilohijem

Ambasadorka Džudi Rajzing Rajnke sastala se sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem.

"Drago mi je što sam posjetila Hram Hristovog Vaskrsenja u Podgorici i što svakog dana učim o vjerskoj raznolikosti Crne Gore", napisala je Rajnke u z fotografije koje je objavila na svom Instagram profilu.

Kako su saopštili iz Mitropolije, poslije obilaska Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja, Amfilohije je, pozdravljajući ambasadorku i njene saradnice, ukazao na viševjekovnu i bogatu hrišćansku istoriju i kulturu na prostorima na kojim se danas nalazi Crna Gora.

"U daljem toku srdačnog razgovora, visoki sagovornici su razmijenili mišljenja po brojnim pitanjima u pogledu načina ostvarivanja i zaštite prava na slobodu vjeroispovijesti ili uvjerenja, izazova koji postoje u odnosima između Crkve i države, problema u pogledu nemogućnosti ostvarivanja prava na restituciju imovine koja je od Crkve i drugih vjerskih zajednica oduzeta za vrijeme komunističkog režima poslije Drugog svjetskog rata", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Mitropolije.

Posebna pažnja, kako se dodaje, posvećena je pitanju Predloga zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica u Crnoj Gori.

"Na kraju sastanka, zaključeno je da se o tako važnim društvenim pitanjima kao što je pravo na slobodu vjeroispovijesti ili uvjerenja mora voditi najširi javni, stalni i institucionalni dijalog uz puno međusobno poštovanje, saradnju i toleranciju države i svih subjekata vjerske slobode", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније