Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

04. 11. 2019. 12:26   >>  12:25

POTPISAN SPORAZUM

Za stanove zaposlenih u zdravstvu milion i po eura

Ministar zdravlja Kenan Hrapović i predstavnici sindikata zdravstva, Ljiljana Krivokapić i Vladimir Pavićević, potpisali su Sporazum o obezbjeđivanju sredstava za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u zdravstvu, u iznosu od milion i po eura.

 

Sporazumom je, kako je saopšteno, predviđeno da Vlada Crne Gore u periodu od 2021. do 2023. Stambenoj zadruzi "Zdravstvo" uplati sredstva u iznosu od 1.500.000 eura za tu namjenu.

Hrapović je kazao da na ovaj način Vlada Crne Gore nastavlja da vodi odgovornu politiku države u sektoru zdravstva.

"Zajedno sa pregovorima koje Vlada ovih dana nastavlja u cilju povećanja zarada zaposlenima u zdravstvenom sistemu, ovo je još jedan pokazatelj brige Vlade Crne Gore i Ministarstva zdravlja o zdravstvenim radnicima i njihovom standardu“, kazao je Hrapović.

On je podsjetio da je u prethodnom periodu uz pomoć Vlade i u saradnji sa Stambenom zadrugom, 167 zaposlenih u zdravstvu riješilo stambeno pitanje na ovaj način.

Hrapović je rekao i da je u toku konkurs za individualno rješavanje stambenog pitanja putem izgradnje, rekonstrukcije ili kupovine stambenog objekta, odnosno kuće, po povoljnim uslovima vrijedan 300.000 eura, te da će za istu namjenu do kraja godine biti raspisan još jedan, u iznosu od 200.000 eura.

Predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva pri Savezu sindikata Ljiljana Krivokapić kazala je da je zadovoljna što će i dalje zaposleni u zdravstvu moći, pod povoljnim uslovima i po cijeni nižoj i do 50% od tržišne, da riješe stambeno pitanje.

"Ono što je jako važno je da se na sjeveru upravo rade pregovori sa predsjednicima opština Pljevlja, Bijelo Polje i Berane, kako bi opština dala placeve oslobođene od komunalija, a dalje bi stambena zadruga u skladu sa postojećim pravilnicima i konkursima zdravstvenih ustanova, dodijelila stanove pod povoljnostima“, najavila je Krivokapić.

Krivokapić je kazala da su obavljeni razgovori sa predsjednikom Opštine Kotor, a da se očekuju razgovori sa predsjednicima opština Herceg Novi i Budva, te da se nada da će i na jugu uskoro početi gradnja stanova.

Predsjednik Sindikata zdravstva pri Uniji slobodnih sindikata Vladimir Pavićević istakao je da se ovim činom nastavlja dobra praksa saradnje Vlade Crne Gore i resornog ministarstva sa sindikatima u zdravstvu i sa stambenom Zadrugom.

"Do sada su izgrađene 322 stambene jedinice i počeli smo da dijelimo kredite zadrugarima po vrlo povoljnim uslovima, tako da ovim putem pozivam sve zaposlene u zdravstvu da se učlane u stambenu zadrugu jer će sigurno tim svojim članstvom ostvariti neki benefit što se tiče rešavanja stambenih potreba“, zaključio je Pavićević.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније