Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

01. 11. 2019. 16:18 >> 16:20

PRIBILOVIĆ U POSJETI

Pljevlja primjer pozitivnog odnosa prema građanima

Opština Pljevlja predstavlja primjer pozitivnog odnosa uprave prema građanima, ocijenila je ministarka javne uprave Suzana Pribilović.

Pribilović je sa saradnicima, boravila u posjeti opštini Pljevlja. Kako je saopšteno iz tog vladinog resora Pribilović je sa predsjednikom opštine, Igorom Golubovićem, razgovarala o aktuelnim projektima, kao i budućim planovima u oblasti reforme javne uprave sa fokusom na unapređenje pružanja usluga građanima.

"Pribilović je istakla zadovoljstvo rezultatima opštine Pljevlja i njenih zaposlenih u pogledu unapređenja pružanja usluga građanima. Ona je ocijenila da opština Pljevlja predstavlja primjer pozitivnog odnosa uprave prema građanima", navodi se u saopštenju.

Ministarka je posjetila Biro za građane i tom prilikom istakla da su njegovim uspostavljanjem u bitnoj mjeri skraćene i pojednostavljene procedure prilikom pružanja usluga.

"Pribilović je ocijenila kako pomenuti servis predstavlja jedan od primjera na koje sve načine lokalne uprave mogu primjenom savremenih koncepata postati efikasniji i efektivniji servisi", navode iz MJU.

Prisustvovala je i demonstraciji elektronskog testiranja prilikom zapošljavanja u organima lokalne samouprave.

"Ona je podsjetila da je taj projekat podržan od strane Ministarstva javne uprave i Evropske komisije, kroz sektorsku budžetsku podršku i pravi je primjer kako se može obezbijediti puna transparentnost prilikom zapošljavanja. Pribilović je iskazala zadovoljstvo što sve institucije u Opštini Pljevlja poštuju mjere definisane Planom optimizacije i vladinu politiku ograničenja zapošljavanja u javnom sektoru. Ona je istakla da će Ministarstvo javne uprave pružiti punu podršku budućim projektima Opštine u pogledu uspostavljanja uprave okrenute ka građaninu", navodi se u saopštenju.

Golubović je predstavio aktuelne razvojne projekte i buduće planove koji su funkciji daljeg ekonomskog i regionalnog razvoja opština Pljevlja.

"Golubović je ministarku upoznao sa radom nekoliko servisa koji su uspostavljeni u skladu sa novim zakonskim rješenjima, prije svega, servisom za elektronsko testiranje prilikom zapošljavanja. On je kazao da opština Pljevlja ima tradicionalno pozitivan odnos prema prema građanima, te da je posebno zadovoljan radom Biroa za građane i Odjeljenjem za ovjeru dokumenata. Golubović je saopštio da Opština planira da unaprijedi uslove za rad lokalnih službenika i namještenika na kojima se već radi, te da će kroz IT sektor nastojati da unaprijede servise za građane", kazali su iz MJU.

Pribilović se sastala i sa predstavnicima NVO sektora iz opština Pljevlja, Žabljak, Bijelo Polje i Mojkovac, sa kojima je razgovarala o pitanjima od značaja za razvoj i održivost NVO.

U Ministarstvu su ukazali da taj susret predstavlja nastavak aktivnosti koje je premijer Duško Marković najavio na sastanku sa predstavnicma NVO u Bijelom Polju.

Pribilović je ocijenila da je Ministarstvo javne uprave otvoreno za sve oblike saradnje koji će doprinijeti poboljšanju vidljivosti i prisustva NVO sa sjevera u kreiranju i praćenju javnih politika, ali i realizaciji projekata.

"Zadovoljna sam činjenicom da smo skoro sav dio raspoloživih sredstava iz budžeta u 2018. i 2019. godini raspodijelili, oko četiri i po miliona u svakoj godini NVO, ali ne mogu biti zadovoljna dijelom koji je pripao lokalnim NVO sa sjevera, koje su npr. u 2018. godini dobile sredstva za realizaciju 51 projekta od oko 250, koliko ih je finansirano u Crnoj Gori i podržani u iznosom od nešto više od 580.000 eura", istakla je Pribilović.

Ona je posjetila i manifestaciju "Dani pljevaljskog sira" koju tradicionalno organizuje NVO iz Pljevalja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније