Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

31. 10. 2019. 12:58 >> 12:58

INICIJATIVA SOCIJALDEMOKRATA

Otvoriti narodnu kuhinju u Beranama

Opštinski odbor Socijaldemokrata Berana će inicirati otvaranje narodne kuhinje za stanovnike izbjegličkog naselja "Riversajd", kao i naselja Donji Talum, gdje pretežno žive pripadnici egipćanske i romske nacionalne skupine.

"Posljednjih nekoliko dana crnogorska javnost je uzburkana apelom iz beranskog izbjegličkog naselja "Riversajd" kao i naselja Donji Talum, za potrebom da im se omogući ostvarivanje osnovne životne potrebe – potrebe za hranom. Zabrinjavajuća je činjenica da nekoliko stotina pripadnika ove populacije već dvije decenije vodi bitku za ostvarivanje osnovnih ljudskih prava. To zaista ne priliči tekovinama XXI vijeka i našem društvu, koje je uvijek imalo osjećaja za solidarnost i humanost", saopštio je predsjednik OO SD Berana Onur Babaić.

On je podsjetio da Socijaldemokrate Berana redovno organizuju akcije prikupljanja pomoći porodicama i pojedincima koji se nalaze u stanju socijalne potrebe, a od kojih je, jedan dio njih, nastanjen upravo u tim naseljima.

"Nezavisno od neophodnosti poštovanja opštih ljudskih prava, poražavajuća je okolnost da u ovom gradu postoji ogroman broj onih oni koji nijesu u stanju da zadovolje osnovne egzistencijalne potrebe.
Stoga, OO Socijaldemokrata Berana će u narednom periodu inicirati otvaranje narodne kuhinje za pomenutu ciljnu grupu i uz partnerstvo svih zaintersovanih strana raditi na obezbjeđivanju sredstava za trajno rješavanje ovog veoma važnog pitanja za mještane pomenutih naselja", navodi se u saopštenju Babaića.

Socijaldemokrate Berana poručuju da osjećaj odgovornosti koji posjeduju daje im za pravo da budemo organizatori te važne akcije i stoga pozivaju sve lokalne, nacionalne i međunarodne organizacije i institucije, ali i društveno odgovorne pojedince, da im se pridruže u ovoj misiji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније