Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

30. 10. 2019. 20:14 >> 20:14

DO KRAJA GODINE

Simović najavio otvaranje agro centra u Rožajama

Ministar poljoprivrede Milutin Simović odgovarao je danas na pitanja poslanika o Drugom bloku termoelektrane i ulaganju u sabraćajnu infrastrukturu, ali i u sjever.

Drugi blok Termoelektrane Pljevlja i šta je urađeno, interesovalo je Raška Konjevića iz SDP-a.  

“Šta je nakon tri godine uradila Vlada i vi, da bi danas građani imali drugi blok TE, da bi se izvršila toplifikacija i aktivirao rad Rudnika uglja”, pitao je Konjević.

A ovakav je utisak Konjevićevo pitanje ostavilo na potpredsjednika Vlade.  

 “Da je vaše opredjeljenje da jedan ne mali vremenski period ne dolazite na posao podrazumijevao i bojkot svega što se dešavalo u javnom životu CG, ali i više od toga, aktuelnih trendova u EU”, rekao je Simović.

No bez utiska nije bio ni Konjević.  

 “Bilo bi bolje da vi nijeste dolazili, jer ste izgleda uprazno dolazili. Kad samo dajete izjave koje su čista imaginacija. Koji je to odgovoran odnos prema ovom pitanju kad ne realizujete ugovor koji je Vlada potpisala...Što ne raskinete ugovor i ne kažete - ovo je bilo samo zbog izbora”, rekao je Konjević. 

Simović je govorio i o ulaganju u regionalne i lokalne puteve, na interesovanje Andrije Nikolića iz DPS-a.

“U ovoj godini povećavamo ulaganje u infrastrukturne projekte kroz najveći iznos kapitalnog budžeta od sticanja nezavisnosti 320 miliona eura. U prethodne dvije godine samo u preko 90 miliona eura u magistralne i regionalne puteve”, rekao je Simović.

A u fokusu je bio i razvoj sjevera. Simović je do kraja godine najavio otvaranje agro centra u Rožajama, ali i skoru realizaciju projekta regulacije rijeka Lim i Grnčar. Zadovoljan je, kaže projektima na sjeveru, napominjući da se mora obratiti pažnja na rokove.

Takođe, neophodno je ubrzavati procedure, da ne bi, kako je poručio, gubili evropska sredstva za poljoprivredu.

Tanja Perović, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније