Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B. [ Mina ]

24. 10. 2019. 20:40 >> 21:42

VLADA OBEZBIJEDILA

Studentima će vratiti novac za magistarski

Vlada će obezbijediti Univerzitetu Crne Gore (UCG) novac za povraćaj uplate studentima za magistarski rad, u septembarskom roku, objavljeno je na Vladinom Tviter nalogu.

Navodi se da je Vlada utvrdila Predlog zakona o dopuni Zakona o visokom obrazovanju i odlučila da ga dostavi Skupštini na razmatranje po skraćenom postupku.

Predlogom su studentima date dvije godine za završetak postdiplomskih studija, bez obaveze plaćanja dodatnih troškova za magistarski rad, odnosno za njegovu prijavu.

Predloženo je i produženje roka za upis na specijalističke studije do studijske 2021/22. godine.

Vlada u prva tri kvartala ove godine realizovala 79,3 odsto obaveza

Na sjednici su usvojeni i izvještaj o realizaciji obaveza iz Programa rada Vlade za prva tri kvartala ove godine i o realizaciji zaključaka Vlade za drugi kvartal.

„Izvještaji su pokazali da je Vlada u prva tri kvartala ove godine realizovala 79,3 odsto obaveza iz Programa rada, i da je u drugom kvartalu realizovala 94,28 odsto zaključaka“, kaže se u saopštenju.

Usvojen je i Izvještaj o realizaciji obaveza iz Programa pristupanja Crne gore Evropskoj uniji 2019-2020 za prva tri kvartala ove godine, u kojem se navodi da je, od ukupno 195 obaveza, ispunjeno 128, odnosno 66 odsto.

„Kada je riječ o zakonima i podzakonskim aktima, od 137 realizovano je 76, ili 55 odsto. Pored toga, od 58 strategijskih dokumenata, ispunjeno je 52, odnosno 90 odsto“, navodi se u saopštenju.

Vlada je prihvatila Koncept podrške Crne Gore savezničkim snagama (Host Nation Support - HNS).

Kako su pojasnili iz Vlade, HNS predstavlja civilnu i vojnu pomoć pruženu u miru, u slučajevima prirodnih i tehničko - tehnoloških i ekoloških nesreća, za vrijeme kriza i za vrijeme sukoba, od zemlje koja je domaćin savezničkim snagama i organizacijama koje su smještene na njenoj teritoriji, koje sprovode operaciju na ili sa njene teritorije, ili kroz nju samo prolaze.

Usvojena je i Informacija o realizaciji mjera iz Šengenskog akcionog plana (ŠAP) u oblasti izgradnje i rekonstrukcije graničnih prelaza i objekata Sektora granične policije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније