Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

24. 10. 2019. 07:47 >> 15:58

PAVIĆEVIĆ

Vlada će pristati na povećanje plata u prosvjeti

Predsjednik Sindikata prosvjete Zvonko Pavićević rekao je da je Vlada Crne Gore konačno shvatila da mora da se okrene prosvjeti i zdravstvu, koji su dva noseća stuba svakog društva, te da će pristati na predloženo povećanje plata.

On je, komentarišući predlog o povećanju zarada zaposlenima u prosvjeti, rekao da nije vrijeme za euforiju i preveliko zadovoljstvo.

"Ali konačno je vlada shvatila da mora da se okrene prosvjeti i zdravstvu, koji su dva noseća stuba svakog društva i da radi na poboljšanju statusa prosvjetnih radnika. Plate su na niskom niovu, i nijesu adekvatne iznosima koji bi trebalo da budu", rekao je Pavićević u Jutarnjem programu Radio-televizije Crne Gore (RTCG).

Govoreći o tome očekuje li da Vlada Crne Gore usvoji predlog Ministarstva prosvjete i Sindikata, Pavićević je rekao da vjeruje da to neće biti problem.

"Ministar bez konsultacija u Vladi ne bi izašao sa takvim predlozima, tako da smo mi sigurni i da neće biti problema", rekao je Pavićević.

On je rekao da je neprihvatljivo da prosječna zarada u prosvjeti bude 490 eura: "Mislim da ćemo sa ovim povećanjem preći granicu prosječne zarade u Crnoj Gori, ali ćemo i dalje insistirati da plata bude bar na onom nivou u državnoj upravi, a to je 600 eura".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније