Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.P. ]

21. 10. 2019. 16:35 >> 16:34
1

POPUSTI U 37 DRŽAVA

Omladinsku karticu posjeduje oko 5 hiljada mladih

Kroz različite Vladine programe i politike, sprovode se brojne aktivnosti i programi koji zadovoljavaju potrebe mladih u različitim oblastima, istakao je ministar sporta Nikola Janović povodom obilježavanja prve godine postojanja evropske omladinske kartice u Crnoj Gori.

Omladinska kartica predstavlja međunarodno priznatu benefit karticu za mlade uzrasta 13-29 godina koji besplatno koriste preko 130 popusta u Crnoj Gori i 70 hiljada popusta u Evropi.

"Za samo godinu, u saradnji sa našim partnerima na nacionalnom i lokalnom nivou, uspjeli smo da distribuiramo blizu 5000 besplatnih kartica mladima širom Crne Gore koji su na taj način postali korisnici benefita i popusta koje nudi kartica u 37 evropskih država", naglasio je Janović.

Vlada Crne Gore, kako se navodi u saopštenju, ulaže konstantne napore sa ciljem poboljšanja položaja mladih jer je pitanje mladih od multiresorskog značaja. Vodeći se ključnim principima mobilnosti, aktivizma i umrežavanja mladih, Vlada se uključila u projekat Evropske omladinske kartice u cilju unapređenja njihovog ličnog i društvenog razvoja", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo sporta i mladih, podsjećaju, u saradnji sa Evropskom asocijacijom omladinske kartice i NVO "Centar za omladinsku edukaciju", od aprila 2018. godine pruža kontinuiranu podršku primjeni projekta evropske omladinske kartice u Crnoj Gori.

Od osnivanja, Ministarstvo sporta i mladih ima želju i političku volju da bude pouzdan i najvažniji partner mladima u Crnoj Gori, da u kontinuitetu unapređuje njihov status i položaj i zajednički rješava izazove s kojima se suočavaju, zaključio je Janović.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније