Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 10. 2019. 20:17   >>  20:42 2

JAKIĆ

"Neradna nedjelja nije nezakonita, presudiće sud"

Generalna direktorica Direktorata za unutrašnje tržište i konkurenciju Ministarstva ekonomije Biljana Jakić istakla je za TVCG da ne smatra da je zabrana trgovinskim radnjama da posluju nedjeljom nezakonita, ali da će konačnu odluku donijeti sud.

Podsjetimo, Unija poslodavaca pokrenula je pred Ustavnim sudom inicijativu za ocjenu ustavnosti te odredbe Zakona o unutrašnjoj trgovini, jer smatra da je ona diskriminatorska i protivustavna.

"Svako ima pravo da podnese inicijativu za ocjenu zakonitosti određene odredbe, mi ne smatramo da je ona nezakonita, ali sud će o tome odlučiti. Tačno je da je u Hrvatskoj ta odluka pala na Upravnom sudu, međutim svi imamo naše nacionalno zakonodavstvo i odluka će biti na Ustavnom sudu", istakla je Jakić.

Ona je naglasila da ne smatra da su pojedini poslodavci povlašćenijih od drugih, istakavši da mogu da rade trgovine koje se bave prodajom specijalizovane robe.

"Na primjer, u pekari  imamo prodaju hljeba, peciva i kolača,a  uz to se mogu prodavati mliječni proizvodi i sokovi. Ipak,vrijednost tih proizvoda ne smije biti veća od vrijednosti proizvoda za kojih je prodavnica specijalizovana", objasnila je Jakić.

Istakla je i da ne vjeruje da će odluka imati uticaj na turističku sezonu.

"Turisti dolaze da uživaju u čarima Crne Gore, a ne da bi trgovali nedjeljom", poručila je Jakić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније