Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

20. 10. 2019. 14:45 >> 14:44

DVIJE AKCIJE

Danilovgrađani i Tuzani darivali krv

Tokom vikenda organizovane su dvije akcije dobrovoljnog davanja krvi u Podgorici i Tuzima, gdje je krv dalo preko 35 građana.

U prostorijama Zavoda za transfuziju krvi u Podgorici, Crkvena opština Danilovgrad realizovala je tradicionalnu akciju darivanja krvi, u kojoj je učestvovalo više od 20 davalaca krvi.

Takođe, Crveni krst Tuzi, u saradnji sa Opštinom Tuzi, realizovao je akciju u kojoj se humanom pozivu odazvalo oko 15 građana.

“Zahvaljujemo organizatorima na doprinosu u obezbjeđivanju stabilnih zaliha krvi, a istovremeno pozivamo druge društvene subjekte da sličnim, društveno odgovornim postupanjem podrže dalji razvoj dobrovoljnog davalaštva krvi u Crnoj Gori”, saopšteno je iz Zavoda za transfuziju.

Podsjećaju da krv može donirati svaka zdrava osoba starosti između 18 I 65 godina, u jednom od osam organizacionih djelova Zavoda.

“Muškarci mogu donirati krv na svaka tri mjeseca, dok je za žene potrebno da prođu četiri mjeseca između dvije donacije krvi”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније