Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

20. 10. 2019. 12:10 >> 14:25
3

MIHOLJSKO LJETO

Kupanje usred oktobra i ovog vikenda

Iako smo duboko zagazili u jesen, vremenske prilike mnoge nijesu spriječile da duboko zagaze u more, ali i da zaplivaju.

Iako smo duboko zagazili u jesen, vremenske prilike mnoge nijesu spriječile da duboko zagaze u more, ali i da zaplivaju.

Miholjsko ljeto, sa temperaturama koje nijesu uobičajene za ovo doba godine, izmamilo je mještane i turiste na crnogorske plaže, pa mnoga kupališta ovog oktobra na primorju podsjećaju na predsezonu.

Nekoliko kupača reporter Portala RTCG zatekao je na plažama duž hercegnovske rivijere, gdje je prema podacima Zavoda za hidrometeorologiju u 11 sati bila izjednačena temperatura vazduha i mora (22 stepena).

Reklo bi se idealni uslovi za plivanje, ali i sunčanje - za one koji nijesu dovoljno hrabri da zaplivaju u hladnijem moru nego što smo navikli tokom ljetnjih mjeseci.

Podsjećamo, Crna Gora je posljednjih dana pod uticajem tople vazdušne mase, koja je uslovila stabilno vrijeme, neuobičajeno visoke temperature za ovaj period godine i deficit padavina.

Takve vremenske prilike zadržaće se sve do četvrtka na području cijele države, a temperature će dostići rekorde pa će u najtoplijim oblastima biti i to 29 stepeni.

Ukoliko nijeste iskoristili vikend, a imate slobodnog vremena tokom sedmice - iskoristite sunčane i tople dane koji su pred nama.

Podsjećamo, meteorolog Branko Micev rekao je da je period od 10. do 17. oktobra četvrti po redu najtopliji period na području Podgorice u posljednjih 70 godina.

Tada je temperatura vazduha preko dana uzastopno dostizala 26 stepeni, što je neuobičajeno za ovo doba godine.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније