Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

19. 10. 2019. 08:22 >> 08:23
5

VOJNI POZIV

Sve više žena želi u VCG

Sve više među mladim ženama prisutna je želja da prihvate vojni poziv. Rada Cerović, komandirka odjeljenja u vodu veze pješadijski bataljon Vojske Crne Gore se prije mjesec vratila iz mirovne misije u Avganistanu.

Nekada je vojni poziv bio rezervisan samo za muškarce, dok danas tu mogućnost imaju i žene. Danas 9 odsvo Vojske Crne Gore čine žene, a jedna od njih je i Rada Cerović.

"Čast mi je da služim svojoj domovini kroz obavljanje ovog posla," rekla je Cerović za TVCG.

Kao mala, imala je želju da se bavi tim poslom, a te 2010. želja joj se i ostvarila.

"Ranije sam mogla samo da maštam, jer nijesmo imali pristup vojsci. Sada sam stvorila tu sliku i drago mi je da mi se pružila prilika da radim u vojsci. Posao  vojnika je kao svaki drugi. Što se tiče ovog posla kod nas nema podjele, rade i žene kao i muškarci", kaže Cerović.

Osim što je ponosna majka trinaestogodišnje Jovane, trenutno je na dužnosti komandirke odjeljenja u Vodu veze pješadijski bataljon Vojske Crne Gore.

Red, rad, stabilnost, samouvjerenost i disciplina, na putu do cilja, opisuje ambiciju mladih žena koje su odlučile da lični uspjeh ostvare u Vojsci Crne Gore.

Da su podjednako hrabre kao i muškarci pokazuje i činjenica da se Rada prije mjesec vratila iz mirovne misije u Avganistanu.

"Čovjek se adaptira, navikne i uskladi sa svim što mu se dešava, i onda to postane potpuno normalno", kaže Rada.

Bojana Čađenović, TVCG

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније