Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

18. 10. 2019. 14:25   >>  14:44

PODRŠKA FONDU ZA KVALITET I TALENTE

I Sindikat prosvjete u kampanji "Za odličan pet"

Fond za kvalitet i talente je dokaz sistemske brige o onima koji su najbolji dio zajednice u kojoj živimo, poručio je ministar prosvjete dr Damir Šehović u okviru kampanje "Za odličan 5", koju je podržao i predsjednik Sindikata prosvjete Zvonko Pavićević, koji je nagrađivanje ocijenio velikim podsticajem prosvjetnim radnicima.

"Fond za kvalitet i talente i oko 500 nagrada od po 1.000 eura, koliko će i ove godine biti dodijeljeno najboljim učenicima i nastavnicima, dokaz su sistemske brige o onima koji jesu ili bi trebalo da budu najbolji dio zajednice u kojoj živimo", rekao je Šehović.

On je podsjetio na napore koje Vlada Crne Gore ulaže u poboljšanje uslova rada i kvalitet života prosvjetnih radnika i pozvao učenike i nastavnike da se prijave za nagrade iz Fonda.

"Sindikat prosvjete već dugo i strpljivo radi na poboljšanju statusa prosvjetnih radnika. Rezultat toga su, između ostalog, trenutni razgovori o povećanju zarada u prosvjeti. Mi ćemo podsticati svaki drugi oblik nagrađivanja nastavnika, a to svakako jeste Fond za kvalitet i talente za koji je konkurs u toku. Pet stotina nagrada, od čega je veliki dio za nastavnike, još jedan su podsticaj, koji vjerujemo da se mora iskoristiti. Jer vođenje računa o najboljima u prosvjeti je obaveza prema svim učiteljima, nastavnicima i profesorima, i tu mogućnost treba da iskoriste jer su svi oni za odličan 5", rekao je Pavićević.

Pored Šehovića i Pavićevića, u Kampanju su se uključile brojne poznate ličnosti iz svijeta sporta i kulture: Andrija Milošević, glumac, Katarina Bulatović - sportistkinja, Momčilo Zeković – pisac i kompozitor, Bojana Bojović-Golijanin - urednica jutarnjeg programa TV Vijesti, Marija Marković - urednica jutarnjeg programa TVCG, Branka Femić-Šćekić - glumica, Darko Vukčević - direktor škole "Sergije Stanić", Irena Madžgalj – učenica i prošlogodišnja dobitnica nagrade iz Fonda, Radmila Stupar-Đurišić, psihološkinja i Iris Polumenta, urednica i voditeljka Prva TV.

Kampanja "Za odličan 5" ima za cilj da privuče što više učenika i nastavnika da se prijave na konkurs za raspodjelu novca iz Fonda za kvalitet i talente najboljim đacima i nastavnicima. U Fondu ima novca za oko 500 najboljih, a nagrade će u prosjeku iznositi 1.000 eura, dok će pojedine ići i do 2.000 eura. Konkurs će trajati do kraja oktobra, a odluka o nagrađenima biće donijeta najkasnije do kraja novembra.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније