Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

21. 10. 2019. 06:57   >>  14:43 5

SVJEDOK RAZVOJA RTCG

S istim elanom 40 godina dolazi na posao

I nakon 40 godina montažer Goran Milutinović kaže da sa istim elanom i voljom dolazi na posao, u Radio Televiziju Crne Gore.

Od reditelja Živka Nikolića je, kaže, naučio mnogo. Nakon "Đekne", montirao je dramu "To kad uvati ne pušta", "Narodni neprijatelj", kao i prvi albanski film u Crnoj Gori "Miris jabuke". To je samo dio bogate karijere montažera Gorana Milutinovića.

Goran Milutinović, od 1. februara 1980. radi u Javnom servisu kao montažer. I predstojeći jubilej, 55 godina TVCG i 75 Radija CG, kao i digitalizaciju, Goran dočekuje u Javnom servisu.

"Nakon 40 godina rada svakodnevno je prisutna pozitivna trema, ne mogu reći da ima stresa, ali uvijek sa istim elanom i voljom dolazim na posao", kaže Goran za Portal RTCG.

Goran je zajedno sa Javnim servisom prošao sve faze tehnoloških promjena. Prisjeća se kako je na BC mašinama montirao prvu seriju "Đekna još nije umrla".

"Prva Đekna snimana je u Lipovu kraj Kolašina. Rad sa Živkom Nikolićem, kako na terenu, tako u montaži bio je jako interesantan. Snimili smo tada 11 sati materijala, a trebalo je to sve izmontirati u 63 minuta“, prisjeća se Goran i dodaje da su dnevno montirali dva do dva i po minuta.

Rad sa Živkom je, kako kaže, Goran bio veoma zanimljiv.

„Sa njim je saradnja bila lagana. Od njega sam naučio mnogo. Kasnije sam sa Živkom radio "Oriđinale", kaže Goran.

Od važnih projekata radio je i dramu "To kad uvati ne pušta", "Narodni neprijatelj", kao i prvi albanski film u Crnoj Gori "Miris jabuke".

S početka karijere, u sjećanju mu je ostala fudbalska utakmica Jugoslavija – Vels iz 1982. godine.

"Bio sam tada mlad montažer, imao sam tremu, nadao sam se da će utakmica da završi 0 – 0, međutim rezultat je bio 4 – 4. Tako da je trebalo osam golova raditi na slow motion", prisjeća se Goran.

Pojašnjava da su danas sve te montaže, kasete, trake, stale u kompjuter.

"Danas jedan prilog za Dnevnik od minut i po izmontiramo za 10-ak minuta, nekada je za to trebalo i sat vremena", kaže naš sagovornik.

Tehnološki razvoj je, napominje Goran, donio brzinu, ali ponekad upravo u toj brzini pravimo greške.

"Sada sve ide mnogo brže, a sa tim su i greške moguće" , zaključuje Goran.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније