Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

17. 10. 2019. 08:25   >>  08:24 2

ZAŠTITA MLADIH

Operateri poštuju nalog o šifrovanju rijalitija

Predstavnici crnogorskih kablovskih operatera kažu da poštuju propise Agencije za elektronske medije (AEM), koji su im od marta naložili da kanali koji emituju rijaliti i programe za odrasle do 23 sata moraju biti šifrovani.

Nakon tog vremena, dostupni su bez ukucavanja lozinke.

Marijan Popović iz Crnogorskog Telekoma kaže za TVCG da ta funkcija korisnicima omoguća da limitiraju, ograniče ili onemoguće pristup određenim kanalima.

No, korisnici kablovskih televizija su u mogućnosti da programe snimaju ili vraćaju unazad. Da li su i u u tom slučaju rijaliti i programi za odrasle šifrovani?

"Što se nas tiče, svaka emisija u šemi ima određeni kod, tako da njen pristup zahtijeva unošenje šifre bilo da se gleda uživo ili da se snima. Nakon 23 sata sadržaj je dostupan bez unošenja šifre", kazao je Popović.

Malo je onih koji će javno, a možda čak i prijateljima priznati da gledaju rijaliti programe.

Ipak većina zna glavne aktere tih sadržaja s obzirom na to da su regionalni mediji prepuni priča o njima. Srećom u crnogorskim medijima za njih prostora nema.

Snežana Vetnić, RTCG

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније