Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

15. 10. 2019. 08:53 >> 20:05
8

POSAO U VLADI

Merimu iznenadio poziv premijera Markovića

Merima Feratović, djevojka sa oštećenim vidom, koju je premijer Duško Marković nedavno zaposlio u svom kabinetu, kazala je da je bila iznenađena pozivom predsjednika Vlade, ali da joj je drago što je prepoznao potrebu da baš nju zaposli.

 

Podsjećamo, nedavno je iz saopšteno iz Vlade da je Marković zaposlio slijepu djevojku Merimu Feratović, uz poruku da U Vladi ima i mjesta i posla za osobe sa invaliditetom.

Merima, gostujući u našem Jutarnjem programu, kaže da je poziv uslijedio krajem septembra, a da je pozvao lično premijer Marković. Bila je, kaže, iznenađena pozivom, te da joj je prvi čovjek Vlade Crne Gore rekao da se raduje što je ona dobila posao.

"Drago mi je što je prepoznao potrebu da mene zaposli. Prvi radni dan bio je nedavno. Moj posao se odnosi na neposrednu komunikaciju s građanima, gdje se svakodnevno susrećem s ljudima koji imaju životne probleme", ispričala je Merima.

Njeno školovanje, kako kaže, nije bilo nimalo jednostavno.

"Nijesam imala prilagođenu literaturu, snimala sam uglavnom predavanja i kucala ih na Brajevoj mašini, što mi je oduzimalo mnogo vremena. Puno mi je pomogla moja porodica, ali se trud isplatio", kazala je Merima.

Svim mladim ljudima sa nekim oblikom invaliditeta Merima je poručila da budu uporni, uspješni i da nikada ne gude nadu.

Goran Macanović iz Saveza slijepih Crne Gore rekao je da mu je drago što je Merima zaposlena u kabinetu premijera Markovića, što je, kako kaže, značajno za sve osobe sa invaliditetom.

Nije dobro, navod on, od svega toga praviti senzaciju.

"I to saopštenje pokazuje nešto sa čime se suočavaju OSI. Više se priča o samom invaliditetu, a primjenjuje se herojski pristup, gdje se kaže 'Iako je neko sa invaliditetom'... 'Uprkos tome je dobio zaposlenje'", rekao je Macanović. 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније