Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

13. 10. 2019. 20:57   >>  20:56

U VEZI MASTER STUDIJA

UCG za saradnju u skladu sa propisima

Na proširenom rektorskom kolegijumu Univerziteta Crne Gore (UCG) saopšteno je da ima prostora za rješenje situacije u kojoj se nalaze neaktivni studenti koji po zakonu trebaju, tj. moraju biti ispisani zbog protoka vremena u kojem nijesu regulisali svoj status.

"Na proširenom rektorskom kolegijumu, kojim je predsjedavao rektor Univerziteta Ranilo Nikolić, razmijenjena su i mišljenja na temu velikog broja zaostalih studenata na master studijama. Na kolegijumu su prisustvovali svi dekani i direktori univerzitetskih jedinica, pored članova rektorskog kolegijuma, prorektori Irena Orović, Đurđica Perović, Nataša Kostić i Boris Vukićević. Sastanku su prisustvovali još i predsjednik Upravnog odbora Univerziteta prof. dr Duško Bjelica i predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta Danilo Jelovac", saopšteno je iz UCG.

Navodi se da je Univerzitet Crne Gore vodio razgovore sa Ministarstvom prosvjete i na temu velikog broja zaostalih studenata na master studijama i saopštio da želi da bude kooperativan u skladu sa propisima.

"Razgovori su tekli u više pravaca, ali usaglašeno je da se sve radi u skladu sa zakonom i važećim normama na Univerzitetu Crne Gore. Međutim, takođe, rečeno je da ima prostora za rješenje situacije u kojoj se nalaze neaktivni studenti koji po zakonu trebaju, tj. moraju biti ispisani zbog protoka vremena u kojem nijesu regulisali svoj status", piše u saopštenju.

Iz Ministarstva prosvjete, na njihovu inicijativu je rečeno da će se uključiti i pomoći u prevazilaženju nastale situacije u skladu sa važećim propisima.

"S tim u vezi na Univerzitetu Crne Gore i u Studentskom parlamentu Crne Gore očekujemo akt Ministarstva prosvjete koji bi bio pretočen u vidu postupajuće i obavezujuće odluke a u skladu sa zakonom, Statutom UCG i pravilima studiranja i kao takav dostavljen organima UCG", navodi se u saopštenju.

Inače, redovna nastava na master studijama je otpočela 7. oktobra za studijsku 2019/20 godinu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније